Тим от Серия "А" прати официална оферта за роден талант

Тим от Серия "А" прати официална оферта за роден талант

Италианският клуб Сампдория прати официална оферта на Локомотив (София) за юношеския национал на България Валентин Николов, научи Sportal.bg. Както е известно, той изкара няколкодневен пробен период при "моряците" в края на ноември. Талантливият халф дори изигра една контрола с Примаверата на генуезците. Още тогава тимът от Генуа засипа с похвали Николов, но вчера в офисите на "железничарите" е пристигнала официална оферта, в която пише, че Сампдория иска да подпише професионален договор с полузащитника от лятото на 2019 година. Роденият на 15 октомври 2003 година талант има вече три мача във Втора лига с екипа на родния Локомотив.

Валентин стана един от най-младите ни играчи дебютирали в професионалния футбол, след като преди два месеца влезе в игра в мача "железничарите" срещу Пирин на възраст 15 години и 12 дни. Още докато беше 14-годишен пък отбеляза първия си гол за столичните “железничари” - при победата с 2:0 над Славия в контрола. Николов е и капитан на националния ни отбор за набор 2003.

Тази пролет Николов ще остане със сигурност в "Надежда", като дори се очаква да получи още повече шансове за игра в професионалния футбол, след като стана ясно, че Локомотив ще гони промоция през сезон 2019/2020 година.


Локомотив София - Славия@@@

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти