Шеф на Царско село за селекцията, конкурентите и защо според него съдиите грешат

Шеф на Царско село за селекцията, конкурентите и защо според него съдиите грешат

Спортният директор на Царско село Иво Андреевски даде оценката си пред Sportal.bg за изминалия есенен дял във Втора лига. Шефът на клуба от "Драгалевци" говори за селекцията, конкурентните отбори и съдийските грешки във втория ешелон.

"Оценката ми за Царско село в края на полусезона е положителна. Смятам, че се представихме на ниво. Седемте точки преднина пред втория в класирането говорят категорично за това. Успяхме да обиграем футболисти, стиковаха се, градим добър колектив. Футболистите вярват в собствените си възможности и имат увереност, че ще успеят да се справят с поставените задачи.

70 Царско село - Литекс (Ловеч)

След като свършиха мачовете, освободихме 4-5 момчета. Това бяха предимно резервни състезатели, които не успяха да допринесат за успехите на Царско село. По време на паузата искаме да привлечем 2-3 нови имена. На този етап няма нищо конкретно, но има вече набелязани играчи. Категоричната цел, която сме си поставили, е влизане в Първа лига. Може да я изпълним с привличането на качествени имена. Затова ще се постараем да привлечем добри футболисти. Нашият поглед е изцяло насочен към български състезатели. Нямаме никакво намерение да взимаме чужденци. Освен това финансовите ни възможности не го позволяват.

Царско село е отбор на три години. И все още се учим в спортно-техническо естество. Иначе успяхме да изградим добра организация в клуба. Хубавото при нас е, че трима-четирима определят политиката в клуба. Няма легенди, в клуба е спокойно и няма странични хора, които да се бъркат и да дават съвети", каза Андреевски.

56 Арда - Царско село

"Първият етап от подготовката на отбора ще протече в Струмица. Вариант пред нас през януари е и да отидем за пет-шест дни в Несебър. Основната част от подготвителния период ще се състои през февруари в Анталия, където ще търсим да мерим сили срещу класни съперници. Вече имаме разговори за два-три контролни мача. Тази година съм по-обран в интервютата, които давам, тъй като помните фиаското, което се случи с Царско село през миналия сезон. Нека не слагаме каруцата пред коня, нека първо влезем в Първа лига и след това ще говоря по-обстойно за целите, които ще преследваме. Но е ясно едно - няма смисъл да заявявам, че като влезем в Първа лига, ще се мъчим да запазим мястото си там. В елита трябва да се направи добра селекция, за да можем да се утвърдим сред най-добрите", добави шефът на Царско село.

"Възможностите във Втора лига са изравнени и всеки може да бие всеки. Определено ни очакват интересни мачове. Смятам, че основните конкуренти на Царско село са Монтана и Арда, ако последните си оправят отбора и започнат да играят футбол, тъй като клубът от Кърджали има добра организация, финансиране, стадион и база. Мисля, че ниското ниво на подготовка на съдиите е причина реферите да допускат грешки. Също така и голямото напрежение, което създават собствениците на клубовете. Нормално е съдиите да грешат. Те трябва да следят за феърплея, да помагат за по-качествения ни футбол, отборите да играят по-качествен футбол. Само че в някои мачове ги виждам, че са по-притеснени от футболистите. Нормално е от време на време съдиите да допускат грешки, важното е да не е преднамерено.

90 ЦСКА 1948 - Царско село

Атаките към Царско село от конкурентните отбори са нормални, тъй като ние спечелихме повечето мачове и сме фаворити за Първа лига. Именно поради тази причина се трупа негативизъм към нашия отбор", завърши Иво Андреевски пред

Sportal.bg

.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти