Созопол завърши с победа календарната година

Созопол завърши с победа календарната година

Отборът на ФК Созопол прибави нови три точки в борбата за челната позиция в Югоизточната Трета лига. След поражението с 2:1 от Марица в Пловдив преди седмица, възпитаниците на Маргарит Димов се върнаха на победния си път като записаха нова победа в шампионата и завършиха подобаващо календарната година. Созопол спечели у дома на своя стадион "Арена Созопол" с 3:1 стима на Хасково 1957 и отново диша във врата на лидера Нефтохимик, който не успя да спечели визитата си на Свиленград, завършвайки наравно 0:0. В среща от 17-ия последен кръг на есенния дял от първенството "небесносините" записаха 12-а победа и отново доказаха, че ще са един от фаворитите за първото място. "Вампирите", които преследват успеха във всеки един двубой, се наложиха с 3:1, с две попадения на Юлий Шекеров и едно на французина Уилфред Гримо, като и трите гола паднаха до 16-ата минута на мача. Гостите от Хасково също реализираха почетното си попадение преди почивката в 41-ата минута, дело на Андрей Атанасов от дузпа. 

Възпитаниците на Маргарит Димов са в невероятна форма и имаха шест последователни победи преди загубата от Марица и общо осем с тази над Нефтохимик у дома с 2:1 в 6-ия кръг, а към тях прибавяме и двете равенства 2:2 при визитата в Бургас на Черноморец и 0:0 в Карлово срещу Левски. Созопол не познаваха вкуса на поражението 10 кръга, а последното датира от 8-и септември, когато "небесносините" отстъпиха в 5-ия кръг с 2:1 при гостуването си на Борислав Първомай. Другото поражение е още на старта в шампионата, а Созопол отстъпи с 2:0 на Загорец в Нова Загора. След поредната победа, "небесносините" събраха в актива си 38 точки, с три по-малко от лидера Нефтохимик, които имат 41. На втора позиция е Загорец Нова Загора с 40 точки след успеха с 1:2 като гост на Димитровград. На 4-та е Марица Пловдив, които допуснаха нова грешна стъпка и поражение при визитата си на Гигант Съединение с 1:0 и имат 35 точки в актива си, следвани от Черноморец с 31, които разгромиха с 5:1 у дома Борислав Първомай.

След края на последната домакинска среща, съдийската бригада от Пловдив и екипът на Емил Ангелов-Бабангида похвалиха домакините за перфектните условия и организацията на базата в китното градче, и пожелаха успех на "небесносините", които с лекота играят в своите домакински срещи. Възпитаниците на Маргарит Димов са пълни господари на своя стадион - "Арена Сзоопол", като са записали само победи в своята сметка - 8 успеха и голова разлика 26:6, а общата голова е 37:16, като при визитите далеч от дома имат 4 победи, 2 равенства и 3 поражения. Созопол ще зимува на 3-та позиция в първенството и голова разлика 37:16.

Созопол показа воля, характер, желание за победа още от началото и заслужено спечели трите точки. Домакините откриха резултата още в 01-та минута след попадение на Юлий Шекеров. Нападателят на "небесносините" получи хубав пас в дълбочина по левия фланг от капитана Петър Кюмюрджиев, и с индивидуален рейд завърши атаката, пращайки кълбото в далечния десен ъгъл, отбелязвайки шестото си попадение от началото на сезона. В 5-та минута, Созопол удвоиха своя аванс в резултата - 2:0, след попадение на Уилфред Гримо. След многоходова атака, френският нападател на "небесносините" получи хубав пас по диагонал по десния фланг от Станимир Баев, и с индивидуален рейд завърши атаката, пращайки кълбото в далечния ляв ъгъл, отбелязвайки осмото си попадение от началото на сезона. В 16-та минута, домакините направиха класическа преднината си срещу - 3:0, след второ попадение на Юлий Шекеров. След късо изпълнение на ъглов удар между Антонио Ласков и Станимир Баев, любимецът на сините привърженици центрира в наказателното поле, а нападателят на "небесносините" Юлий Шекеров се извиси в наказателното поле и с глава прониза вратата на Хасково, отбелязвайки седмото си попадение от началото на сезона. В 41-та минута гостите от Хасково получиха правото да изпълнят дузпа и отбелязаха почетното си попадение, дело на Андрей Атанасов. Хищникът хитро се промуши зад гърба на отбраната на домакините и след леко съприкосновение с Иван Стоянов, главният съдия от Пловдив Боян Славков не се поколеба и отсъди дузпа за гостите. Голмайсторът на Хасково, който бе желан и от Черноморец преди сезона с технично изпълнение прониза вратата на Димитър Николов и отбеляза десетото си попадение от началотоп на сезона, оформяйки крайния резултат в мача 3:1. Домакините контролираха двубоя, като с пропуски се отличиха Юлий Шекеров, Станимир Баев и Димитър Коларов след почивката.

Това бе дебют за талантливият страж на Созопол в Трета лига, който се представи на ниво, но записа мачове само за Аматьорската лига. Митко замени Свилен Нотев след получения червен картон срещу Марица в Пловдив. Срещу Хасково той се отличи с няколко спасявания и внесе спокойствие под рамката в тази среща.

ФК Созопол: 1.Димитър Николов, 11.Петър Кюмюрджиев (c),16.Диян Лефетров, 4.Иван Стоянов, 5.Мирослав Иванов, 6.Стефан Стойнов, 15.Яни Николов /17.Димитър Коларов/, 21.Станимир Баев, 23.Антонио Ласков, 20.Уилфред Гримо /10.Мартин Газиев/, 9.Юлий Шекеров /7.Кристиян Иванов/

Съдийски състав: ГС: Боян Славков, АС:Тони Пандарски и Месут Ахмедов – Пловдив; 4-ти съдия: Петър Аспарухов - Бургас; Делегат: Янко Радев – Пловдив

Вторият дял от шампионата е по-лек за "небесносините", които продължават да гонят своята цел и имат гостувания на Асеновец, Садово, Нефтохимик, Свиленград, Сокол Марково, Карнобат, Гигант Съединение и Хасково. Всички дербита са на стадион "Арена Созопол, а "вампирите" се надяват на добро представяне у дома, за да изпълнят целта. 

"Небесносините" завършиха есенният дял от първенството с победа, а след края на срещата и със заслужен банкет. На 07-и януари 2019 година, от 14:00 часа, на стадион "Арена Созопол", възпитаниците на Маргарит Димов, се събират за първо занимание, като вече е изготвена програмата за подготовката на тима и са ясни контролните срещи.

Последвайте каналите ни в:

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти