Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Треньорът на Марек стана президент на клуба

Треньорът на Марек стана президент на клуба

Цветан Видински стана президент на Марек, а доскорошният такъв Борис Паризов остава в Управителния съвет. Това бе решено на Общо събрание на клуба, провело се тази вечер в една от залите на ст. „Бончук“. Видински смени като член на Управителния съвет Росен Марков, който пожела да се оттегли. Оставката на Паризов като президент бе приета, като той заяви, че остава в УС. При това положение новият УС на Марек е в състав: Цветан Видински, Борис Паризов и Васил Василев. След гласуване между тримата за председател на УС бе избран Цветан Видински. Нямa промяна сред останалите 12 членове на сдружението.

На събранието присъства и кметът на Дупница Методи Чимев. По негово предложение стана ясно, че в следващите месеци ще се пристъпи към преструктуриране на клуба към Акционерно дружество. Идеята е контролния пакет акции да държи Общината, която в дружеството ще влезе с имоти (стадиона и базата) и с финансови средства. 3 по-големи фирми също са заявили, че ще придобият акции в клуба, ще го финансират и ще участват в управлението. Дружеството ще бъде отворено и за дребни акционери. Чимев постави и резонния въпрос относно целите и представянето на отбора през пролетния дял от първенството на Трета лига. Отговорено бе, че желанието е да се запази съставът и Марек да се изкачи по-нагоре в класирането, а същевременно да се мисли и за изграждането на голям тренировъчен терен. На Общото събрание бе приет и отчетът на сдружението за 2018 г.

След края на събранието Цветан Видински заяви, че приема поста президент като временно управляващ ФК Марек, докато клубът не се превърне в АД. В движение ще се решава треньорският пост, който до момента се заемаше именно от Цецо Видински.

Последвайте каналите ни в:

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти