Петър Лесов пред Sportal.bg: Не си правим сметки за медали, учим момичетата как да играят

Петър Лесов пред Sportal.bg: Не си правим сметки за медали, учим момичетата как да играят

От 2 до 10 юли столичната зала “София” ще бъде домакин на Европейското първенство по бокс за момичета и девойки. Вчера беше селектиран и тимът на България, който включва 14 състезателки. Момичетата са на лагер в “Дианабад”, където водят подготовка под ръководството на треньорите Петър Лесов, Веселин Тодоров, Ангел Тодоров и Мирела Николова.

Старши треньорът Петър Лесов сподели специално за Sportal.bg впечатленията си от подготовката до момента.
Националният отбор по бокс за момичета и девойки преди ЕП в София 
“Подготовката продължава. Имаме още десет дни, които са ни най-важните. Досега правихме физическа подготовка и техническа. Сега продължаваме спаринговата седмица, която ще е най-важна и ще видим коя ще достигне върховата форма. Имаше две двойки, които са в една категория, вчера правиха спаринг, днес пак. До последния момент ще гледаме и ще участват тези, които си запазят формата.
Националният отбор по бокс за момичета и девойки преди ЕП в София 
Не си правим толкова сметка за медалите. Има си съдии, които да оценяват. Ние просто ги учим как да играят и мисля, че ще имат успех, ако изпълняват указанията ни”, каза Лесов пред Sportal.bg.

Старши треньорът допълни, че от началото на годината с отбора работи психолог, който много помага на момичетата в тази крехка възраст.

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от днешната тренировка ТУК!!!

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти