Кубрат Пулев: Аз съм българин и подкрепям...

Кубрат Пулев: Аз съм българин и подкрепям...

Боксьорът Кубрат Пулев влезе в ролята на инфлуенсър от много високо ниво, който този път не рекламира туризма или хамбургери, а удари едно рамо на сделката за изтребителите Ф-16.

Пулев често се изявява и като рекламно лице на българщината, като национализмите не са спестени на публиката и този път.

"Пред паметта на предците ни, загинали за свободата и независимостта на България, нашите политици са длъжни да ни подсигурят една съвременна и боеспособна армия. Мисля, че е крайно време българската армия да придобие нов облик, защото, няма как да бъдем фактор, без силна армия! Аз съм българин и считам, че Военновъздушните сили на Република България заслужават най-доброто, модерен и нов многоцелеви самолет, какъвто е F – 16 Block 70", казва Пулев във Фейсбук (правописът на автора е запазен – бел. ред.).

Той допълва, че е правил и проучване по въпроса:
"Доколкото се запознах, F – 16 Block 70 са най-добрите и масово използвани самолети в Алианса, включително и Балканския регион използва този тип самолет. Модернизация на армията трябва да има! Стига се е отлагало във времето! Пожелавам успех на военнослужещите от Военновъздушните сили и все така всеотдайно да служат на майка България!", обяснява Пулев.

Ф-16 наистина е най-разпространеният самолет в страните от НАТО (включително на Балканите), но модификацията "Блок 70" е нова и България ще е една от първите страни, които ще придобият такъв изтребител.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти