Иванка Иванова - Лъвицата заплашвана с убийство

Иванка Иванова - Лъвицата заплашвана с убийство

Драмите и скандалите около историческия мач за титлата на България при жените в категория петел (53,5 кг) между Памела Треан и Иванка Иванова - Лъвицата преминаха на ново ниво. Тяхната 10-рундова битка се проведе в събота на галавечерта "Боксов сблъсък 2" във Велико Търново. Лъвицата спечели с 2:1 съдийски гласа, но разкри, че е получила заплахи за убийство от противниковия щаб. Това беше първа загуба в кариерата на Треан, която е родена в София, но живее в Швейцария.

"На място швейцарците (Памела Треан и нейният треньор и мениджър Самир) ни се заканиха с убийство - сподели Иванка Иванова. - Отделно в момента само ме нападат и следят личното ми пространство. Не спират да злобеят. Все едно съм някой боклук. Просто съм разочарована. Не ни оставиха на мира. Тормозят ни яко. Заплахата беше директно към моя треньор Захари Мутафчиев."

Иванка Иванова започна много силно мача и вкарваше тежки крошета. От седмия рунд Треан обърна развоя на срещата и започна доста по-често да намира своята съперничка.

"Уморих се след седмия рунд - призна Иванка Иванова. - Исках да демонстрирам добро ниво. Хората видяха какви удари й вкарах. Мислех, че ще ме ощетят, защото съм никоя, но бях доста убедителна. След мача тя казва как била спечелила всичките рундове, което няма как да стане. Само погледнете разликата във външния вид след срещата. Някой сериозно заблуждава Памела за изхода от двубоя. По-добре да си види грешките и да ги коригира."

Лъвицата записа едва третата си победа в 16 мача. Тя разкри, че нейният треньор Захари Мутафчиев е направил огромна промяна. Двамата са поработили върху увеличаване на силата.

"Готова съм за реванш с Памела. Нека само мине малко време - допълни Иванка Иванова. - Искам да се боксирам в чужбина и там да се докажа. Знам, че ако бия с малко, няма да ми дадат победа. Затова трябва да съм много убедителна."

Въпреки всички конфликти между двете боксьорки, Иванка е щастлива от предложения годеж на Памела Треан след края на мача.

"Радвам се за нея - каза чистосърдечно Лъвицата. - За всеки имаше по нещо. При мен няма как някой да се излъже и да ми даде пръстен. Но аз си имам пояс."

Използването на заплахи за убийство не е нещо ново в света на професионалния бокс. Майк Тайсън редовно смазваше психически своите съперници с подобни закани. В днешни дни Дионтей Уайлдър също се кани наляво и надясно, че ще убие противниците.


Снимки: Алексеев Боксинг промоушънс/Генчо Петков
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти