Панталеев донесе първи медал за България от Световното по бокс

Панталеев донесе първи медал за България от Световното по бокс

Радослав Панталеев се класира за полуфиналите на Световното първенство по бокс за мъже в Екатерингбург, Русия. В четвъртфиналите в категория до 91 килограма българинът победи с 5:0 съдийски гласа бронзовия медалист от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Ерисланди Савон Котия от Куба. Победата гарантира на Панталеев минимум бронзов медал и първо отличие за страната ни на световен шампионат в последните 10 години.

Панталеев влезе в мача изключително уверено. Още в първия рунд той натисна съперника си и започна да работи много добре с удари в тялото. В края на частта от носа на българина потече кръв, но това не го разколеба. Дори напротив - той започна да играе още по-агресивно и до края не остави никакво съмнение в превъзходството си.

В полуфиналите в петък следобед Панталеев ще се срещне с руснака Муслим Гаджимагумедов.

Междувременно стана ясно, че от треньорския щаб на България е подадена контестация срещу резултата от мача на Даниел Асенов. Тайсъна бе видимо ощетен в четвъртфинала си в категория до 52 килограма срещу олимпийския шампион Шахобидин Зоиров (Узбекистан), като съдиите присъдиха загуба за българина с 0:5, въпреки превъзходството му в първите два рунда.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти