Чаз Уидърспун: Усик не ме нарани, просто се уморих

Чаз Уидърспун: Усик не ме нарани, просто се уморих

38-годишният американски боксьор Чаз Уидърспун смята, че липсата на подготовка е основната причина за загубата му от Александър Усик на голямата гала вечер в Чикаго през уикенда. Мачът трябваше да бъде в 12-рунда, но ветеранът се отказа след седмия, с което абсолютният световен шампион в полутежка категория направи успешен дебют в “кралската” дивизия. Както е известно, Уидърспун бе избран за съпеник на украинеца само четири дни преди двубоя, след като Тайлър Спонг отпадна заради проблем с допинг проба.

“Искам да кажа, всъщност не мога да говоря за мощта на Усик, заяви Уидърспун пред BoxingScene.com. - Нито веднъж не бях наранен. Повече от всичко се уморих и треньорът ми някак ме спаси от самия мен. Той не спря да ме пита: "Добре ли си? Добре ли си? Добре ли си". Така че, треньорът ми ме спаси. Защото иначе щях да продължа. Но Усик трябва да успее в тежка категория.”

Треньорът на Уидърспун Томи Брукс поиска от рефера Хектор Афу да прекрати мача след 7-ия рунд, в който Усик започна осезателно да доминира над уморения Уидърспун. След като тези три минути, в които само украинецът нападаше, свършиха, американецът бавно се отправи към ъгъла си. Неговата уста кървеше, а дясното му око беше подуто. Роденият във Филаделфия боксьор похвали Усик заради неговата умна игра на ринга, бързина и стил, но в същото време подчерта, че е можел да окаже много по-сериозна съпротива, ако е имал повече време за правилната подготовка.

"Мисля, че ако бях в по-добра форма, бих могъл да вкарам някои тежки удари, добри удари. И ми се струва, че той също забави темпото. Въпреки че беше в по-добра форма от мен, той също се умори. Защото успявах да вкарам някой и друг удар… по принцип не се изморявам толкова бързо.

Истината е, че нямах достатъчно време, за да се подготвя за това. С това обаче не се опитвам да омаловажа успеха му. Той направи това, което трябваше да направи. Феновете му са страхотни. Те се отнесоха с уважение към мен. Неговият мениджърски екип, Matchroom, DAZN също”, каза още Уидърспун.

"Искам да кажа, че не се гордея с представянето си, защото загубих. Но хората видяха, че положих усилия. Ако имах повече време, мисля, че резултатът би бил различен", завърши американският ветеран.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти