Хърн осигурил на Джошуа "дребнички" и "пухкави" спаринг партньори

Хърн осигурил на Джошуа "дребнички" и "пухкави" спаринг партньори

Еди Хърн разкри, че е подбрал “дребнички и пухкави” боксьори за спаринг партньори на Антъни Джошуа в подготовката му за реванша с Анди Руис.

На 1 юни британецът беше пратен цели четири пъти в нокдаун преди боят им в “Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк да бъде спрян в седмия рунд. Победата донесе на Руис титлите на WBA, IBF, IBO, WBO. Реваншът е насрочен за 7 декември в Саудитска Арабия.

Припомняме, че американецът от мексикански произход замени в последния момент Джарел Милър, който се провали на допинг тест.

За да е по-подготвен за втората им среща, от щаба на Джошуа са се постарали да му осигурят тренировъчни партньори с физически данни, сходни с тези на Анди Руис. Това обаче не било никак лесно.

“Пълна лудница е. Остават осем седмици до двубоя, а той вече тренира от четири. Много от ранните му спаринги копират стила на Руис. Предишният път имахме около 3 седмици спаринги и беше трудно да намерим момчета като Руис, тъй като няма много такива като него. Дребнички, леко пълнички, с бързи ръце и много добри отблизо. Сега успяхме да пресъздадем това и усещам, че подготовката върви много добре”, заяви Хърн пред “Мирър”.

Припомняме, че Анди Руис също се закани да бъде много по-добър в реванша.

“Ще вляза в битката в по-добра кондиция… по-лек, по-бърз и по-мощен. Джошуа и екипа му вярват, че през декември ще спечелят. Хората винаги говорят така, но аз вярвам, че ние ще победим и ще им затворим устите”, заяви мексиканецът.

Американски източници твърдят, че той е свалил близо 11 кг., като целта на шампиона е да тежи около 108-109 кг.

“Няма да е лесен мач, но нищо в живота не е лесно. Ще сме подготвени за всичко, което той реши да прави”, коментира Руис-младши.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти