Гвоздик – Бетербиев: Боксовата война продължава

Гвоздик – Бетербиев: Боксовата война продължава

Сблъсъкът между Украйна и Русия ще се пренесе и на боксовия ринг. За втори път за последните 15 месеца двама непобедени представители на бившите съветски републики ще премерят сили. Подобни битки напомнят на легендарните мачове между Джо Луис и Макс Шмелинг във времената на Втората световна война.

През юли 2017-а Александър Усик покори Русия с успеха над нокаутьора Мурат Гасиев. Срещата имаше широк отзвук. В двете държави опитаха да извлекат ползи, но големият победител бяха феновете. Усик изнесе урок на Мурат Гасиев и спечели най-силния турнир за последните няколко десетилетия – Световните боксови супер серии.

Сега на ринга ще се качат Александър Гвоздик (17-0, 14KO) и Артур Бетербиев (14-0, 14KO). Двамата шампиони също нямат поражение и ще се бият в обединителен мач за две от световните корони в лека-тежка категория.

32-годишният Гвоздик (17 победи, 14 с нокаут) покори професионалния бокс с лекота. Той отказа 10 от последните си 11 противници. През декември едва не уби дългогодишния шампион на Световния боксов съвет Адонис Стивънсън. Канадецът не само, че загуби своя пояс, но трябваше да се бори за живота си. През 2019-а Гвоздик направи една защита на пояса, а сега отново ще се опита да докаже своята невероятна класа.

Бетербиев (14 победи, 14 с нокаут) стана професионалист с впечатляваща визитка. Той спечели световната и европейска титла, а на олимпиадата в Лондон беше много близко до победа над Александър Усик в един феноменален мач.

Тежко удрящият руснак замина за Канада, където стартира своята професионална кариера. Той премина през доста препятствия преди най-сетне да получи шанс да спечели световната титла. Направи го с лекота в края на 2017-а срещу бившия съотборник на Кубрат Пулев – Енрико Кьолинг.

Последваха две много убедителни защити преди желанието на 34-годишния Бетербиев за обединителен мач да се сбъдне.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти