Очакват пълна зала "Колодрума" за мача на Тервел Пулев (видео)

Очакват пълна зала "Колодрума" за мача на Тервел Пулев (видео)

Очакваме на 14 декември зала "Колодрума" в Пловдив да бъде пълна, след като до момента са подадени 4000 билета, а продажбата на останалите 2 000 върви с много добро темпо. Това каза на официалната пресконференция в Пловдив мениджъра на братя Пулеви - Ивайло Гоцев. В събота в залата ще се проведе боксова гала-вечер, в която ще участва и българският професионален боксьор в полутежка категория Тервел Пулев срещу американеца Дишон Уебстър. Планирани са 10 мача, сред които и между жени.
Ивайло Гоцев бе категоричен, че Тервел Пулев ще оглави това събитие и ще покаже своя талант в основен двубой от професионална боксова гала-вечер. Гоцев обяви още, че Тервел ще се боксира за междуконтиненталната титла, което сериозно ще вдигне реномето му в полутежка категория.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров благодари на организаторите на спортното събитие като подчерта, че освен столица на културата през тази година, градът винаги е бил и столица на спорта. Боксовата гала-вечер той определи като "един голям спортен празник за града" и изрази надежда за много зрители, тъй като Пловдив е известен с боксовата си школа.

Този мач е много важен и благодаря на кмета Здравко Димитров за подкрепата, каза от своя Кубрат Пулев, като добави, че очаква много хубава финална битка на брат си Тервел. Ще бъде много хубаво шоу, едно събитие, което не е правено в Пловдив и най-важното е Тервел да победи, подчерта Кобрата. Той изрази надежда, че такива боксови гали може да станат традиция за Пловдив.

От своя страна Тервел Пулев каза, че е важно мачът да бъде спечелен, а не как ще стане това и добави, че неговата цел е да победи. Разучили сме добре противника, знаем какво да очакваме, но не знаем тактиката, на която ще заложи, коментира още Тервел. Той е добър боксьор и затова е тук и ние не го подценяваме, добави Пулев.

27 Тервел Пулев и Джоана Нуамеруе гостуват в "Sportal Fight Club"

Треньорът на Уебстър каза, че имат идеята и самочувствието за победа, което по думите му е на база на опита, който имат с руския си противник. Самият Уебстър каза: "Благодаря на Господ, че ми дава тази възможност да се състезавам за тази титла. Готов съм да се бия в събота, надявам се на добър мач, да покажа таланта си и да бъде вечер, която никой няма да забрави".

Началото на боксовата гала-вечер е 19,00 часа. На 12 декември участниците в нея ще проведат открита тренировка в МОЛ "Плаза", пак там на 13 декември от 16,00 часа ще състои и официалния кантар за Тервел Пулев и Дишон Убестър.
СНИМКА и ВИДЕО: trafficnews.bg
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти