Антъни Джошуа: Искам да защитя коланите си в Нигерия (видео)

Антъни Джошуа: Искам да защитя коланите си в Нигерия (видео)
Договорът за мача Антъни Джошуа - Кубрат Пулев пристига утре в България (видео)
Договорът за мача Антъни Джошуа - Кубрат Пулев пристига утре в България (видео)

Световният шампион в тежка категория по бокс Антъни Джошуа изрази желание да защити коланите си, като се бие в Нигерия. Британецът си върна световните титли в събота, след като победи Анди Руис-младши по точки в 12 рунда в Саудитска Арабия.

Кубрат Пулев: Готов съм да се изправя срещу всеки, който се изпречи на пътя ми (видео)
Кубрат Пулев: Готов съм да се изправя срещу всеки, който се изпречи на пътя ми (видео)

Вчера се появи информация, че следващият мач, който се очаква да е срещу най-добрия ни боксьор Кубрат Пулев или украинеца Александър Усик, ще се състои на новия стадион на Тотнъм, който събира 60 000 зрители. Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, заяви, че е получил много предложения за мачове на други места, включително и Африка.

В интервю за "Дейли телеграф" Джошуа заяви, че е започнал да мечтае за битка в Нигерия, която ще бъде първата такава на световен шампион на континента, извън Южна Африка, от 1974, когато Мохамед Али побеждава Джордж Форман в зрелищен мач, състоял се в джунглата на Заир.

122 Анди Руис - Антъни Джошуа

 

"Хората ми казват, че трябва да се върна години назад. Лудост е, защото те дори нямат електричество, но ме разпознават и подкрепят. Посетих гетата, където не става въпрос за его и говеждо место, а за хора, които са гладни и се борят да оцелеят. Това беше едно от най-добрите неща, които съм правил, да, със сигурност бих искал да се бия там", каза още той.

И двамата родители на Джошуа са с нигерийски корени.

Докато бъдещият двубой в Нигерия е в дългосрочен план, Джошуа разкри, че няма намерение да намали тренировките си по време на коледните празници.

Очаква се той да се изправи срещу Пулев в задължителния двубой за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) през април или май, преди да продължи към следващата битка с Усик, където трябва да защити пояса на Световната боксова организация (WBO).

"След 5 месеца отново ми предстои битка и трябва да защитя титлите си. Не мога да се увличам много по това, че победих отново. Трябва да остана фокусиран върху целта си - да остана световен шампион най-дълго време", каза още Джошуа.

"Тази седмица трябва да проведем разговори с IBF и WBO, за да видим кой е първият претендент на Джошуа. Разбираме, че двубоят на Международната боксова федерация трябва да е първи, което значи, че Антъни ще се изправи срещу Пулев. След това следва мач между Чисора и Усик, като победителят ще се бие с Джошуа", заяви Еди Хърн.

122 Анди Руис - Антъни Джошуа

Междувременно британецът заяви, че е готов да се бие с победителя от мача на Тайсън Фюри срещу Дионтей Уайлдър: "Искам да добавя колана на Световния боксов съвет (WBC) към колекцията си. Разполагам с всичко необходимо, за да победя. Когато са готови - знаят къде да ме намерят. Не съм шампион, който бяга, а съм човек, който ще се бие с най-добрите в света, а именно Уайлдър или Фюри. Ще се радвам да победя някой от тях. Продължавам да показвам различни стилове на игра", заяви Джошуа.

"24 часа"

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти