Спас Генов спечели и реванша със скандалния Шоня

Спас Генов спечели и реванша със скандалния Шоня

Спас Генов спечели 12-ата си професионална победа и шеста на българска земя, след като надделя над скандалния Леван Шоня в дългоочаквания реванш помежду им на галавечерта в Пловдив. Миналата година в “Арена Армеец” грузинецът влезе в световните хроники, след като обезумя и се сби със секунданта си и мениджър Алексей Кособоковс. Същият бе в ъгъла му и този път, като двамата със Спас направиха атрактивен сблъсък, който отново приключи с успех за 38-годишния бургазлия - 79-74, 79-73, 79-75.

23 Спас Генов - Леван Шоня

 

Първият рунд бе равностоен, като личаха разликите в стратегиите на двамата и Шоня бе по-активен привидно, опитвайки повече мощни удари, но пък Генов контрираше и се движеше прекрасно. Рано във втората част българинът разклати с кроше съперника си и не спря да го тормози с водещия си ляв прав, правейки доста добри комбинации зад него. 

Грузинецът сваляше ръцете си надолу и ставаше жертва на много ефективния ляв прав на Генов. 38-годишният българин отвори две аркади на Шоня, едната от които над дясната вежда. Грузинецът три пъти вкара нечисти удари на бургазлията и трябваше да му се извинява, но реферът Венцислав Николов реши да не му присъжда отнемане на точка за наказание.

23 Спас Генов - Леван Шоня

 

Четвъртият и петият рунд бяха малко по-равностойни, като Шоня започна да залага на по-безразсъдни атаки с мощни крошета. Той вероятно усещаше, че изостава по точки и търсеше нокаута, а и Генов сякаш се поотпусна и много по-рядко ползваше водещия си ляв прав. Шоня успяваше да влезе в близка дистанция и да нанася попадения.

В седмия рунд все пак Генов се окопити и въпреки че не беше лесно, наложи преимущество и отново засипа с познатите комбинации опонента си. Последната част също премина под негова диктова и той получи заслужено овации от публиката.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти