Екзекуторът на Байерн (Мюнхен) размаза ЦСКА-София в Испания (видео)

ЦСКА-София допусна тежко поражение в първата си контрола на испанска земя, губейки от втородивизионния германски Нюрнберг с 0:5. Лохкемпер откри в 29-ата минута, а четири минути по-късно отново той удвои. В 66-ата минута Греъм Кери прониза собствената си врата. Михаел Фрай вкара в 72-ата минута за четвърти път, а Гайс от дузпа оформи крайното 5:0 в заключителните секунди на срещата.

Въпреки че е във Втора Бундеслига, където се бори за спасение, за отбелязване е, че днешният съперник на червените само преди 10 дни разгроми с 5:2 и Байерн (Мюнхен).

Иначе българският тим можеше да открие резултата още преди да е изтекла и минута, когато добра комбинация отдясно завърши с подаване на Евандро към непокрития Рубен Пинто. Португалецът шутира от границата на наказателното поле, но Матениа улови.

Германците отговориха с две опасни атаки, които обаче не завършиха с удар. При втората Хак проби отляво в наказателното поле и центрира по земя към непокрития Лохкемпер, но нападателят не успя да засече топката.

Така се стигна до 29-ата минута, в която Нюрнберг откри резултата след куриозна атака, при която цели трима футболисти на германците пропуснаха да вкарат преди да се разпише Лохкемпер. Първо Доведан в опита си да преодолее Бусато не уцели топката, което се получи като извеждащ пас към Черин. Той от своя страна шутира от 6-7 метра в хвърлилия се на шпагат Мазику. Последва нов опит за удар, този път на Зрелак, но и той не се получи, за да се наложи намесата на Лохкемпер, който с изстрел от 8 метра вкара за 1:0.

Само четири минути по-късно отново Лохкемпер се разписа след центриране отляво и ефектен изстрел от воле в близкия ъгъл на Черниаускас, появил се на мястото на Бусато секунди по-рано.

В края на полувремето Доведан изрита без топка падналия Албентоса и двата отбора си спретнаха меле, което приключи с жълти картони за двамата футболисти.

Първото по-сериозно положение за втората част създаде Мавропанос, шутирайки силно по земя от 25 метра в 50-ата минута, но ударът профуча покрай дясната греда.

В 59-ата минута германците изпратиха топката за трети път във вратата на ЦСКА-София, когато техен играч засече с глава центриране от фаул, но попадението не бе зачетено заради засада.

Червените отговориха на германското предизвикателство в 62-ата минута. Антов отне топката и подаде към Джеси. Крилото не успя да преодолее централния бранител на съперника и топката му бе избита, но попадна в Томи Юрич, който шутира опасно от границата на наказателното поле, а плонжиралият страж на Нюрнберг се хвърли и спаси.

В 66-ата минута резултатът набъбна на 3:0 след автогол на Греъм Кери. Ирландецът, който в тази проверка се подвизаваше като ляв бек, не успя да изчисти центриране отляво и изпрати топката в собствената си врата.

Четири минути по-късно българският тим можеше да върне едно попадение, когато Давидов изведе Ахмедов сам срещу вратаря, но шутът на нападателя профуча над напречната греда.

В 72-ата минута Нюрнберг отбеляза четвърти гол, а негов автор стана Михаел Фрай, реализирал сам срещу Шаламанов.

В 85-ата минута ЦСКА-София изпусна отлично положение. Малинов центрира отлично към непокрития Ахмедов, който от 5 метра опита да вкара с глава, но нацели топката с ръка и я изпрати покрай вратата. Само 120 секунди по-късно голям пропуск направи и Томи Юрич, който не успя да вкара очи в очи с вратаря.

Крайното 5:0 за Нюрнберг оформи Гайс от дузпа в 91-ата минута, свирена за нарушение на Пламен Гълъбов.

ЦСКА-СОФИЯ - НЮРНБЕРГ 0:5

0:1
Лохкемпер 29
0:2 Лохкемпер 33
0:3 Греъм Кери 66 авт.
0:4 Фрай 72
0:5 Гайс 90+1 д.

ЦСКА-СОФИЯ:
 13. Густаво Бусато, 28. Пламен Гълъбов, 25. Раул Албентоса, 11. Петър Занев, 18. Брадли Мазику, 6. Рубен Пинто, 16. Жанио Бикел, 10. Евандро, 14. Вив Соломон-Отабор, 20. Тиаго Родригес, 22. Али Соу (Черниаускас, Шаламанов, Малинов, Чорбаджийски, Антов, Джеси, Давидов, Ахмедов, Юрич, Турицов, Кери, Йорданов)

НЮРНБЕРГ: 26. Матениа, 3. Мавропанос, 4. Шренсен, 6. Хандверкер, 7. Лохкемпер, 8. Доведан, 11. Зрелак, 15. Нюрнбергер, 16. Черин, 17. Хак, 28. Мюл

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти