Наполи детронира Лацио за Купата на Италия (видео)

Наполи детронира Лацио за Купата на Италия (видео)
Отборът на Наполи поднесе сензацията в 1/4-финалите на турнира за Купата на Италия, след като детронира носителя на трофея Лацио с 1:0 на "Сан Паоло". Изходът от този сблъсък бе решен от Лоренцо Инсиние още във 2-ата минута. Гостите можеха да се върнат в мача малко по-късно, но Чиро Имобиле пропусна дузпа в 10-ата минута. И двата отбора играха с човек по-малко, след като в средата на първото полувреме реферът Давиде Маса на два пъти показа червения цвят. На четири пъти гредите попречиха да се види нов гол, а две попадения бяха отменени от рефера. Така Наполи си осигури среща с победителя от мача между Фиорентина и Интер.
Станаха ясни датите за 1/4-финалите на Купата на Италия
Станаха ясни датите за 1/4-финалите на Купата на Италия
Така Наполи показа признаци на съживяване, като записа четвърта победа в последните си 17 мача и противно на очакванията надви сензационно представящия се в Серия А тим на Лацио, който записа 11 поредни успеха за първенството.

Двубоят започна вихрено за домакините, които откриха още във втората минута. Лоренцо Инсиние получи топката пред наказателното поле, разходи се сред защитата на Лацио и откри резултата. Отговорът на Лацио не закъсня и в 8-ата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Кайседо.
Ударът на Чиро Имобиле обаче не се получи и топката мина далеч над вратата. Между 19-ата и 25-ата минута и двата отбора останаха с човек по-малко. Първо Хисай получи втори жълт картон и напусна терена. В 25-ата минута Лукас Лейва от Лацио беше изгонен за нарушение срещу Жиелински, последвано от бурна реакция срещу рефера, който му показа червен картон. С по 10 души на терена играта и на двата отбора не спореше и така резултатът се запази до края на полувремето.
След почивката домакините започнаха по-силно, като Стракоша още в началото спаси удар на Милик с глава. Лацио отговори с удари от дистанция на Имобиле и Хоакин Кореа, но Оспина спаси. Натискът на Лацио се засили и гостите натикаха домакините в собствената половина, но това не даде резултат. Мили едва не удвои аванса за Наполи. В 84-ата минута гредата спаси домакините от попадение след удар на Имобиле, а малко по-късно и Марио Руи тресна стълба. В 89-ата минута гол на Лацио беше отменен заради засада на Ачерби. Лацио опита всичко до края, но така и не намери пътя към вратата на Наполи и отпадна от надпреварата.
Наполи - Лацио 1:0
1:0 - Инсиние (2)

Наполи: Оспина, Хисай, Манолас, Ди Лоренцо, Руи, Лоботка, Деме, Жиелински, Кайехон, Милик, Иинсиние.

Лацио: Стракоша, Раду, Ачерби, Луис Фелипе, Лулич, Милинкович-Савич, Лейва, Пароло, Ладзари, Имобиле, Кайседо.


ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти