Наполи си отмъсти на слаб Ювентус (видео)

Наполи постигна изключително сладък успех с 2:1 при домакинството си на Ювентус от 21-ия кръг на Серия “А”. Попаденията за успеха отбелязаха Пьотър Жиелински (63') и Лоренцо Инсиние (86'), докато точен за гостите бе Кристиано Роналдо (90’). По този начин “партенопеите” отмъстиха на големия си съперник за загубата през есента с 3:4, дошла след автогол на Калиду Кулибали в последните секунди на срещата.

Маурицио Сари

се завърна за първи път в родния си Неапол след поемането на Ювентус, като местните фенове му устроиха враждебно посрещане.

Специалистът обаче им отвърна, пускайки за първи път през тази година опасното атакуващо трио Пауло Дибала - Гонсало Игуаин - Кристиано Роналдо със самото начало на мача. Другите промени в състава му бяха свързани с Войчех Шчесни, Матайс де Лихт и Блес Матюиди, които също бяха титуляри.

Дженаро Гатузо пък замени само двама от стартовите си 11 от победата с 1:0 над Лацио за Купата на Италия. Алекс Мерет започна на вратата вместо разболелия се Давид Оспина, докато Фабиан бе предпочетен пред новото попълнение Станислав Лоботка.

В началните 15 минути двата отбора си размениха по два удара, но нито един от тях не се оказа точен. В 20-ата Марио Руи пробва далечен изстрел, но той мина над вратата. До края на частта двете защити се справяха много по-добре от съотборниците си в атака, които пък не застрашиха нито Мерет, нито Шчесни. Така за първи път от началото на сезона Ювентус не отправи нито един точен изстрел през първото полувреме.
Втората част също започна тежко за "бианконерите", тъй като Миралем Пянич се контузи и това принуди Адриен Рабио да влезе в игра в 50-ата минута. Три по-късно Роналдо най-после се разписа, но голът му не беше зачетен поради засада на Игуаин по-рано в атаката. Секунди по-късно Наполи отговори с шут на Жиелински, оказал се твърде висок. В 62-ата минута Ювентус организира добра атака, която обаче завърши с удар на Игуаин в ръцете на Мерет. Още при следващата си атака обаче Наполи поведе в резултата. Това стана след блокиран шут на капитана Лоренцо Инсиние, след който Жиелински с добавка прати топката в противниковата мрежа. Вместо Юве да се надигне, "партенопеите" зашлевиха втори шамар на своя съперник. Това стана в 86-ата минута, когато Хосе Кайехон подаде на Инсиние, който пък от своя страна с воле удвои преднината на своя тим.
В 90-ата минута миг невнимание в домакинската защита позволи на Роналдо да намали изоставането на "бианконерите", след като португалецът се възползва от центриране на Родриго Бентанкур. Така за втори път в кариерата си нападателят се разписа в осем поредни шампионатни срещи. В последните секунди Игуаин за пореден път можеше да вгорчи бившия си отбор, но задната му ножица попадна в обятията на Мерет и така победата отиде в сметката на неаполитанците.
Интересното е, че предишната шампионатна победа на Наполи на "Сан Паоло" беше на 19 октомври миналата година при 2:0 над Верона, като след това последваха 6 домакинства без успех, от които 4 поредни поражения. С трите точки днес обаче тимът събира 27 и е 10-и в класирането, където Ювентус все още е лидер с 51 пункта.

НАПОЛИ - ЮВЕНТУС 2:1

1:0 Жиелински (63')
2:0 Инсиние (86')
2:1 Роналдо (90')

Наполи: Мерет, Хисай, Манолас, Ди Лоренцо, Руи, Фабиан, Деме, Жиелински, Кайехон, Милик, Инсиние

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Сандро, Бентанкур, Пянич, Матюиди, Дибала, Игуаин, Роналдо
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти