Монфис отново се оказа лесна плячка за Тийм

Монфис отново се оказа лесна плячка за Тийм

Доминик Тийм постигна доста категорична победа в три сета срещу Гаел Монфис и така си осигури място на 1/4-финалите на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian open. Австриецът не срещна кой знае какви затруднения срещу френския си опонент и приключи мача по-малко от два часа с 6:2, 6:4, 6:4 в своя полза. Така той продължи доминацията си над Монфис, записвайки 6-и успех от 6 сблъсъка помежду им.

Тийм бе абсолютно безпощаден на свой сервис и печелеше подаванията си без никакви затруднения. Той не даде нито една точка за пробив на опонента си в хода на целия мач, като в същото време спечели впечатляващите 85% от точките при вкаран първи сервис и 75% при втори сервис. Австриецът направи 2 аса срещ 9 на французина, като също така изпълни 31 уинъра срещу 26 на Монфис.

Австриецът рано-рано взе контрол над мача, като спечели убедително първия сет с 6:2, правейки два пробива.

В следващите два сета Монфис успя да бъде малко по-конкурентноспособен. И в двата обаче един пробив в полза на Тийм се оказваше решаващ. Във втория сет той проби в седмия гейм за 4:3, а в третия още в началото поведе с пробив и след това комфортно доигра мача, за да стигне и до крайния успех.

Така Тийм за пръв път в кариерата си достигна до 1/4-финал на Australian open. Там обаче австриецът ще има доста тежък съперник, като чака победителя от мача между Рафаел Надал и Ник Кирьос.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти