Кърлингът - спорт за всички

Ще ви запознаем с един слабо популярен спорт у нас, макар и да е Олимпийски. Става въпрос за кърлинга. Хората, които се занимават с него, срещат изключително много трудности с подготовката си. В България няма условия. Националният отбор прави лагери в чужбина, защото спецификата на леда за кърлинга не позволява той да се съвместява с пързалки, на които се практикуват спортове с кънки.

37 Открит урок по кърлинг и финал на държавния шампионат

 

"Спортът може да се практикува от деца, възрастни и хора в неравностойно положение. Това е една от най-големите реклами на кърлинга", заяви националният състезател Божидар Момерин.

37 Открит урок по кърлинг и финал на държавния шампионат

 

Въпреки всички проблеми и слабия интерес към спорта, България е на средно ниво сред европейските държави. Намира се в Дивизия 2 от общо три, като голямата цел е да се придвижи до елитната група.

37 Открит урок по кърлинг и финал на държавния шампионат

 

За националния отбор предстои важна подготовка. Планирани са 2 лагера през септември и октомври, съответно в Братислава и Будапеща. От федерацията се надяват и на подкрепа от министерството на спорта, заради олимпийския статут на кърлинга.

МИЛЕН ПЕЙЧЕВ

ФОТОГАЛЕРИЯ ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти