ЦСКА-София не се даде на корейския шампион, но направи нещо притеснително (видео)

ЦСКА-София и Чонбук Хюндай Моторс завършиха 0:0 в третата контрола на червените в Испания. Корейският шампион владееше повече топката, но футболистите на Милош Крушчич изпуснаха най-чистото положение чрез Евандро още в началото на двубоя и по този начин българският тим не успя да отбележи гол в трети пореден мач.

Поради леки контузии старши треньорът червените даде почивка на Кристиян Малинов и Тиаго Родригес, а Али Соу не взе участие в срещата заради лични ангажименти. Утре гамбиецът отново ще се присъедини към тима и ще продължи подготовката си с ЦСКА-София за пролетния полусезон.

Българският тим организира опасна атака още преди да е изтекла и минути игра. Томи Юрич получи топката около границата на наказателното поле и опита да намери нахлуващия на скорост Денис Давидов, но подаването не се получи. В 3-ата минута Давидов финтира двама противникови състезатели и подаде отлично към непокрития Евандро, който се озова сам срещу вратаря, но стреля над напречната греда.

Постепенно корейците взеха инициативата и до края на полувремето играта се водеше предимно в половината на ЦСКА-София, но опасни положения пред червената врата нямаше. В заключителните секунди на тази част българският тим дори изпусна още една добра ситуация, когато Томи Юрич стреля крайно неточно след изпълнение на фаул от 18 метра.

Нещата не се промениха кой знае колко и през втората част. Играчите на Чонбук разиграваха топката, но първата по-сериозна ситуация за вторите 45 минути отново бе пред тяхната врата. ЦСКА-София получи шанс да стреля от фаул в 59-ата минута, но Жеферсон прати топката в ръцете на вратаря. Само 120 секунди по-късно Евандро затрудни неимоверно Лий, тъй като стражът на корейците с мъка изби шут на бразилеца в корнер.

В 65-ата минута и Юнг шутира опасно от фаул, но на сантиметри над напречната греда. Десет минути по-късно Колимото отправи топовен изстрел, който Черниаускас отрази.

До края на срещата двата отбора заложиха на игра в центъра на терена и логично до гол не се стигна.

Така ЦСКА-София изигра първи двубой от зимната си подготовка в Испания, който не загуби и не допусна гол, демонстрирайки отлична игра в отбрана. В атака обаче нещата отново не бяха на ниво, тъй като червените записаха трета контрола, в която не се разписаха.

ЦСКА-СОФИЯ - ЧОНБУК 0:0

ЦСКА-СОФИЯ:
 13. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 25. Раул Албентоса, 11. Петър Занев, 3. Жеферсон Телес, 26. Валентин Антов, 16. Жанио Бикел, 23. Едвин Джеси, 7. Денис Давидов, 10. Евандро, 21. Томи Юрич (Отабор, Пинто, Кери, Черниаускас, Йорданов, Ахмедов, Гълъбов)

ЧОНБУК: 1. Лий, 26. Хонг, 92. Ким, 2. Йонг, 22. Жин Су, 28. Сон, 8. Юнг, 65. Б. Ким, 14. С. Лий, 20. Донгоог, 9. Велдвайк

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти