Фюри: Ще се бия с Джошуа единствено в Лас Вегас

Фюри: Ще се бия с Джошуа единствено в Лас Вегас

Две седмици преди реванша му със световния шампион на WBC в тежка категория срещу Дионтей Уайлдър на 22 февруари, Тайсън Фюри заговори за следващите си двубои на боксовия ринг. Ако Фюри победи, Уайлдър има възможност да задейства спорната клауза за незабавен трети мач между двамата. Ако няма обаче такава среща, тогава Фюри би искал да се бие с шампиона на WBA, IBF, WBO и IBO Антъни Джошуа. Но само при условия, че мачът е в Лас Вегас (САЩ).

“Не искам повече да се бия във Великобритания. Притежавам боксов лиценз в Щатите и  имам договор с американска телевизия. Така че последните три двубоя от моя договор със сигурност ще бъдат в САЩ. Ще се бия с всеки. В момена Лас Вегас е домът на Циганския крал. Не искам да се бия никъде другаде, също като Флойд Мейуедър”, отговори Тайсън Фюри на въпрос дали ще се прибере у дома, за да кръстоса ръкавици с Антъни Джошуа.

Докато промоутърът на Ей Джей - Еди Хърн, смята, че Саудитска Арабия ще натисна мачът да се проведе на нейна територия, мениджърът на Фюри - Франк Уорън ясно даде да се разбере, не неговият боксьор ще определи условията за домакинството.

“Ще се проведе там, където са парите и където Тайсън иска. И разпределението на парите няма да е 70:30 или 60:40. Ще бъде 50:50”, заяви Уорън.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти