Ще видим ли очакваната голова фиеста в Дортмунд?

Ще видим ли очакваната голова фиеста в Дортмунд?

Борусия (Дортмунд) приема Пари Сен Жермен в първи осминафинал от Шампионската лига и няма да е пресилено, ако кажем, че това е двойката в тази фаза на турнира, която се очаква да предложи най-много зрелище. И двата отбора играят подчертано офанзивен футбол, а при Борусия са налице и сериозни слабости в дефанзивен план, което е гаранция за доста попадения. ПСЖ е в ролята на фаворит, но е факт, че дори след привличането на Неймар френският тим още не успява да постигне нещо значимо в най-престижното клубно състезание.
 
Около участието на бразилеца в двубоя имаше доста въпросителни, но старши треньорът Томас Тухел внесе яснота, като заяви, че нападателят е здрав и ще играе на “Сигнал Идуна Парк”. Неймар тренира на пълни обороти вчера и ще стартира от първата минута. Той и Анхел Ди Мария ще атакуват по двата фланга, а в предни позиции за ПСЖ ще действат Килиан Мбапе и Мауро Икарди.

Двойка вътрешни халфове ще са Марко Верати и Идриса Гей. Ветеранът Тиаго Силва се очаква да е на пейката, където ще личат имената и на други звезди, начело с Единсон Кавани, Юлиан Дракслер и Андер Ерера.

В състава на Борусия с травми са Марко Ройс и Юлиан Брант, но дори в тяхно отсъствие наставникът Люсиен Фавър разполага с изобилие от талант в нападение. Норвежката сензация Ерлинг Холанд ще се опита да продължи головата си серия в турнира, която започна с РБ Залцбург през есента, а Торган Азар и Джейдън Санчо също ще са постоянна заплаха за вратата на ПСЖ.

В халфовата линия на Борусия ще действат Рафаел Герейро, Аксел Витсел, Емре Джан и Ашраф Хакими. Тримата защитници пред вратаря Роман Бюрки пък ще са Лукаш Пишчек, Матс Хумелс и Мануел Аканджи.

Двубоят тази вечер ще е по-специален за треньора на ПСЖ Томас Тухел, който преди това водеше Борусия. Именно с него начело през 2017 година жълто-черните” за последно прескочиха осминафиналите в ШЛ.

Шампионска лига, 1/8-финали:

БОРУСИЯ (ДОРТМУНД) - ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН

Вероятни състави:

БОРУСИЯ Д (3-4-3):

Бюрки; Пишчек, Хумелс, Аканджи; Хакими, Джан, Витсел, Герейро; Т. Азар, Холанд, Санчо

Старши треньор: Л. Фавър

ПСЖ (4-4-2):

К. Навас; Мюние, Маркиньос, Кимпембе, Бернат; Ди Мария, Верати, И. Гей, Неймар; Икарди, Мбапе

Старши треньор: Т. Тухел

СЪДИЯ:

Антонио Матеу Лаос (Испания)

СТАДИОН:

“Сигнал Идуна Парк”

НАЧАЛО:

22:00 часа

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти