Треньори, футболисти и директор направиха нещо невиждано за Левски и българския футбол (видео)

Футболисти, треньори и директори на Левски направиха нещо невиждано за българския, а най-вероятно и световния футбол. Оказа се, че Петър Хубчев и помощниците му са се отказали от заплатите си, за да облекчат тежкото финансово състояние на клуба. Това разкри изпълнителният директор на сините Павел Колев, който е сторил същото. Без заплати ще работят и останалите служители в клуба, докато обстановката не се нормализира. Футболистите пък играят без премии от ноември, когато вече се е знаело, че сините могат да имат финансови затруднения, а предложението за това е дошло от самите тях.

33 ПФК Левски поднася венци на паметника на Васил Левски

"Изказването на Венцеслав Стефанов е дребнотемие и е нелепо да го коментираме точно днес. То е типично за него. Не смятам да му отговарям. Не е разкрил нищо от кухнята на клуба, защото няма нищо вярно.

Ако някой се направи, че не е чул или не е разбрал това, което ще кажа, той е кръгъл идиот или цели нещо друго. Ще го кажа - нито една стотинка от даренията няма да отиде за плащане на заплати, а само по сметката на НАП. Единствената причина, поради която не публикуваме имената на всеки отделен дарител, са изискванията на закона за личните данни. Хората не трябва да имат съмнение. Очевидно това се цели. Очевидно това, което се случи в събота, доведе и до активизацията на определени лица, които обичат да шестват в медиите.

33 ПФК Левски поднася венци на паметника на Васил Левски

На първо място моята заплата не е цитираната от Венцеслав Стефанов, а поне три пъти по-малка. И второ, още януари съм се отказал от нея. Това е морален акт. Докато всички треньори и служители не си получат заплатите, аз нямам морално право да я получа.

Не съм единствен. И други хора са го направили.

Треньорите се отказаха от заплатите. Футболистите не получават премии от ноември. Те дойдоха при мен и доброволно го направиха, когато се разбра, че можем да имаме проблеми.

33 ПФК Левски поднася венци на паметника на Васил Левски

Прочетох някъде, че Спиърингс взима 30 000 евро? Това са глупости. Не сме подписвали с Ивайло Петков договори за такава сума. Ясно е какво се цели: че Левски е разполагал с неоправдано много пари и са харчени некомпетентно. Тази дезинформация цели абсолютно съзнателно да откаже хората да помагат, но те продължават да го правят.

Най-скъпо платеният футболист е подписал с клуба много преди нас. Няма да кажа кой е той, но новите дори не се доближават до него", разясни още Павел Колев.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти