Моуриньо прибра Тотнъм и РБ (Лайпциг) се възползва (видео)

Моуриньо прибра Тотнъм и РБ (Лайпциг) се възползва (видео)
Миналогодишният финалист Тотнъм допусна домакинска загуба с 0:1 от РБ (Лайпциг) в първа среща от 1/8-финалите в Шампионската лига и е застрашен от отпадане. Тимо Вернер вкара единствения гол в 58-ата минута от дузпа.
Жозе Моуриньо заложи на крайно дефанзивен футбол в по-голяма част от срещата и тимът му тръгна да атакува чак към края. Особено през първото полувреме “шпорите” се защитаваха с всичките си 11 играчи в своята половина. Тимът от Лайпциг имаше много повече шансове, отправи цели 16 удара към вратата, като пропусна да вземе по-добър аванс. Двата отбора удариха и по една греда. Реваншът в Германия е на 10 март.

За Разенбалшпорт това беше дебют във фазата на преките елиминации. 32-годишният Юлиан Нагелсман пък се превърна в най-младия треньор на този етап от надпреварата.
И двата отбора са измъчвани от куп проблеми с контузени и наказани, като при англичаните те са свързани основно с атакуващите футболисти, а при германците - със защитниците.

Мениджърът на Тотнъм заложи на 4-2-3-1 с Лукас Моура на върха на атаката, подкрепян от Стивън Бергвайн, Деле Али и Джовани Ло Селсо. Новият халф Жедсон Фернандеш също беше титуляр, а Ерик Ламела остана на пейката за началото.

30 Тотнъм - РБ Лайпциг

Разенбалшпорт отговари с 3-4-3 с Патрик Шик, Тимо Вернер и Кристофер Нкунку в предни позиции. Преотстъпеният от Челси Итън Ампаду се представи перфектно в отбрана, а Анхелиньо, който е под наем от Манчестър Сити, действаше като ляв халф-бек.

Гостите започнаха много силно и още в 26-ата секунда Патрик Шик отправи опасен удар. Преди изтичането на втората минута пък шут на Анхелиньо се отби в гредата, а след това и Тимо Вернер притесни защитата в бяло.
Лондончани се съвзеха и в 8-ата Бен Дейвис изведе Бергвайн, който шутира по диагонала, но Питър Гулачи спаси.
Играчите и на двата тима се хвърлиха остро в дуела и до 12-ата минута реферът Джунейт Чакър вече беше извадил два жълти картона.
В 17-ата минута Патрик Шик засече центриране от корнер и топката мина много близо до гредата.
Тимът на Моуриньо спокойно си стоеше в половината и нямаше никакво намерение да се надиграва.
В 31-вата "шпорите" стигнаха до втората си опасност, но и при нея не се стигна до гол.
Пет минути по-късно Вернер най-накрая стигна до ситуация сам срещу Лорис, но световният шампион отново парира.
Второто полувреме започна с коварно центриране в наказателното поле на Разенбалшпорт, което наложи решаваща намеса на вратаря Гулачи, за да не може Тотнъм да излезе напред.
Играчите от Премиър лийг вече се бяха изтеглили малко по-напред, след като в продължение на 45 минути предпочитаха само да се защитават.

Това обаче се оказа добре дошло за "червените бикове", които си спечелиха дузпа. Конрад Лаймер получи пас в наказателното поле и там беше фаулиран от Бен Дейвис. Вернер реализира от 11-ия метър, а минутата беше 58-а.
Домакините се втурнаха напред и в 61-вата Гулачи трябваше да спасява удар на Ло Селсо. В ответната атака обаче Шик се озова едно на едно с Лорис, но и този път французинът намери начин да отрази.
Моуриньо не издържа и прибегна до двойна смяна, вкарвайки Танги Ндомбеле и Ламела за сметка на Деле Али и Фернандеш. Aли обаче се разсърди и си изкара гнева.
В 73-ата Ло Селсо изпълни пряк-свободен удар, при който Гулачи докосна топката, след което тя се отби в гредата.

Ламела също започна да стреля отдалече и в 86-ата унгарският страж на Лайпциг пак показа класа.
Вече се играеше само вратата на германците и в 89-ата Моура за малко да се разпише с глава.
Чакър даде 5-минутно продължение, но в него домакините не сътвориха нищо интересно.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти