Дейна Уайт: Конър има шанс да нокаутира Мейуедър, защото...

Дейна Уайт: Конър има шанс да нокаутира Мейуедър, защото...

Президентът на най-голямата ММА организация UFC Дейна Уайт говори надълго и нашироко за предстоящия мегасблъсък между звездата в смесените бойни изкуства Конър Макгрегър и великия Флойд Мейуедър, който ще се проведе на 26 август в Лас Вегас.

Мачът предизвика вълна от противоречиви мнения, повечето от които не дават шанс на Макгрегър срещу безупречния Мейуедър, но Уайт имаше своите силни аргументи в защита на ирландеца.

„Когато видях огромното желание на феновете за такова нещо и желанието на самия Конър, когото уважавам много и който направи толкова много за UFC, казах, че ще седна и ще видя какво може да се направи. И сделката просто стана. На всички, които не вярват, че Конър може да победи, ще кажа, че го познавам от много време, той е невероятно хлапе и толкова много пъти е правил невъзможни неща, че нямаше как да му откажа, когато самият поиска двубоят да се осъществи.

В началото изобщо не съм се и колебаел дори. Бях категорично против, защото такъв мач нямаше никакъв смисъл за мен. Но на феновете на бокса ще дам пример: имаше един голям шампион на UFC в категория петел – Хосе Алдо – който бе страхотен, а Конър каза, че ще го нокаутира в първи рунд. Аз му казах, че може би прекалява в стремежа си да се покаже като тежкар преди мача, но той го нокаутира в 13-ата секунда. Прати в безсъзнание единственият шампион на UFC в категория до 65 килограма. Легенда. После искаше да се бие с Нейт Диас, който беше в по-високата категория до 77 килограма и впоследствие загуби с предаване. Веднага поиска реванш в същата по-висока категория и победи по-тежкия Нейт Диас. Мога да изброявам цял ден постиженията на това невероятно хлапе, така че той и сега мисли, че може да победи Флойд Мейуедър, а аз отдавна спрях да се съмнявам в Конър Макгрегър.

За първи път говорехме за желанието му да се изправи срещу Флойд, когато бяхме в Лас Вегас, като дори и да не бяхме успели да се разберем за мача, Конър пак щеше да защити титлата си в ММА в категория до 70 килограма. Но аз му обещах, че ще опитам да го осъществя. Мога да ви изброя куп боксьори, които искат да се бият с ММА бойци и обратното, като мога да дам и неуспешни примери за това. Но тук става въпрос за мач, който се прави в точното време на точното място между точните хора. Не искам да организирам такива сблъсъци всяка седмица.
Забравете за бизнеса, парите не бяха фактор, защото Конър щеше два пъти да защити титлата си в ММА тази година и щеше да осигури приходи от над 1 милион. Този мач беше създаден с помощта на самите участници, на феновете и на медиите, бизнесът не е от значение, защото щеше да си върви добре и без това. Сега много хора изискват от мен да защитавам решението да направя такъв мач, а аз не съм го организирал – това е дело на феновете.
На хората, които не дават шанс на Конър, ще кажа това: изчакайте да ги видите един срещу друг на претеглянето, защото Конър е на 28 години и е по-едър физически от Флойд. И когато Конър докосне някого, той заспива. Изчакайте и ще видите“, каза Уайт в предаването “First Take” по ESPN.
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти