Уилсон Хейс: Демитриъс Джонсън направи невероятни неща за дивизията ни

Уилсон Хейс: Демитриъс Джонсън направи невероятни неща за дивизията ни

Уилсън Хейс е последният от многото бойци, които се провалиха в опитите си да спрат Деметриъс Джонсън.

Той разказва пред журналисти за изключително обърканата ситуация, в която категория „муха“ е изпаднала към момента.

Президентът на UFC Дейна Уайт така и не успява да убеди Майти Маус да се изправи срещу Ти Джей Дилашоу, тъй като шампионът иска да се бие срещу хора, които поне веднъж са свалили нужните килограми, за да получат правото да се състезават в тази категория. Друг проблем пред Джонън е недостатъчното заплащане, което топ ММА организацията предлага на боеца.

И докато от една страна Хейс иска да види Джонсън срещу най-добрите бойци в категорията, той разбира повече от добре желанието на доминантния шампион за по-голям хонорар.

„Смятам, че Деметриъс заслужава това, което иска. Това му принадлежи, защото направи невероятни неща за тази категория. Дано Дейна разбере това. Също така бих искал да го видя срещу Ти Джей Дилашоу.“Бразилецът пък предстои да се изправи срещу Олимпийския шампион по свободна борба Хенри Сехудо в UFC 216. Хейс в момента се намира на четвърто място в ранглистата, докато опонентът е на второ място. Победителят може да получи мач за титлата в категорията.

Дивизията е много интересна, тъй като има наистина много талантливи бойци. Мачмейкърите ми предложиха двубоя и аз приех веднага. Мачовете, които исках бяха срещу Сехудо, Джоузеф Бенавидес и Рей Борг. В случай, че спечеля срещу Сехудо, аз ще заема неговото място. Ако загубя пък ще мога да се бия срещу друг топ боец.“

Световният шампион по джу джицу има статистика от шест победи и три загуби в деветте си мача за UFC.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти