Заробващ договор отказал Багата на UFC

Заробващ договор отказал Багата на UFC

Благой Иванов-Багата отказал да премине в най-популярната ММА организация UFC заради заробващ договор. Шампионът на Световните бойни серии в тежка категория е имал предложение, но го е отхвърлил. Вероятната причина е клауза в контракта, която забранява на състезателите да рекламират своите лични спонсори. Всички бойци в UFC са задължени да носят екипи на "Рийбок" и нямат право да слагат банери с други компании. Преди няколко години звездите на смесените бойни изкуства в популярната верига имаха възможност да показват преди и след мачове в клетката свои постери, на които бяха изписани всичките им лични спонсори.

През март Багата подписа договор с организацията Световни бойни серии, която наскоро беше ребрандирана и вече се казва Професионална бойна лига. Той е за три мача, които трябва да бъдат направени за година и половина. Очаква се следващият двубой на българина да бъде на 14 октомври или 4 ноември.

От 2018 г. всички бойци в Професионалната бойна лига ще получават заплати. Те ще имат много повече мачове. Багата ще се бие минимум три пъти в годината.

30-годишният Благой Иванов продължава да живее в Лас Вегас заедно със своята половинка Любина. В края на миналата година той стана баща на син, който се казва Александър.

в-к "България Днес"

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти