Майкъл Биспинг: Андерсон Силва трябва да се пенсионира

Андерсон Силва претърпя втората си последователна загуба в поддържащото събитие на UFC 237. Загубата дойде след като Джаред Канониър нанесе вътрешен лоукик и 44-годишният бразилец падна на земята. Бившият обичан шампион има само една победа в последните си седем боя.

След като стана свидетел на загубата на Силва, неговия бивш опонент и UFC шампион в средната категория - Майкъл Биспинг сподели своето мнение, че е дошло време Силва да се оттегли от Смесените бойни изкуства.

"Андерсон Силва е истинска легенда на нашия спорт - той даде толкова много", каза Биспинг в интервю след UFC 237 по ESPN. „Той беше дългогодишен шампион, но сега е на 44 години. Много хора се чудеха: "Защо все още се бие?" Мисля, че тази вечер, въпреки че изглеждаше добре, очевидно бе завършен. Получи лек вътрешен лоу кик и мисля, че коленните му връзки се скъсаха. Не мисля, че ще видим отново Андерсън Силва в клетката. Със сигурност той няма нужда да доказва повече нищо.” разказва Майкъл Биспинг. Според него възрастта е основната пречка на “Паяка” в октагона.

“Време го е настигнало” казва Биспинг. “С най-голямо уважение, Андерсон Силва трябва да се пенсионира. Вече е дал толкова много на този спорт. Не е нужно да дава повече. Трябва да се наслади на почивката.” завършва британецът.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти