Повдигнаха обвинение на бившия генерален секретар на ФИФА, взел подкуп от собственика на ПСЖ

Прокуратурата в Швейцария повдигна обвинения срещу бившия генерален секретар на Международната федерация по футбол (ФИФА) Жером Валке и срещу собственика на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи. Двамата ще бъдат разследвани за престъпления, свързани с предоставянето на медийни права за големи футболни турнири.

Твърди се, че Валке е получи подкуп при продажбата на телевизионни права от собственика на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи, който е собственик на beIN Media Group. Валке е обвинен в злоупотреба и фалшифициране на документи, докато Ал-Хелаифи и трети неназован подсъдим са обвинени в подстрекаване на Валке, се казва в изявление на прокуратурата в Берн.

"Разследванията разкриха, че Валке е получил незаконни средства и облаги от другите двама обвинени", заявиха прокурорите и посочиха за пример вила в Италия, която Валке е използвал безплатно. Швейцарското наказателно производство по това дело е започнато преди близо три години - през 2017 година.

Според прокурорите, Валке е използвал позицията си на генерален секретар на ФИФА, за да повлияе на предоставянето на медийни права за Италия и Гърция за различни турнири като световното първенство и купата на конфедерациите.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти