Легендата Ривалдо с диагноза за проблемите на Барселона

Легендата Ривалдо с диагноза за проблемите на Барселона

Двукратният шампион с Барселона Ривалдо е притеснен от трансферите на клуба. Според него отговарящите за това са неглежирали работата си през последните години и резултатите вече са налице.

“Тимът е все по-зависим от Лионел Меси - написа бразилецът в редовната си рубрика за Betfair. - Неговото значение за отбора не спира да се увеличава и вече е с гигантски размери. Осъзнаваш това, когато или съперниците успеят да го спрат, или самият той не играе силно. А проблемът за всичко това се крие в посредственото планиране на трансфери. Положението стана още по-тежко през януари. Оставят едни футболисти да си тръгнат, а в същото време не ги заменят. А когато в състава има силни състезатели, то и отборът ще играе по-добре.”  

Ривалдо не е впечатлен и от новия треньор Кике Сетиен, който на 13 януари замени Ернесто Валверде. “С този наставник Барселона започва атаките си още от своето наказателно поле и поема много рискове по подобие на Реал Мадрид и Манчестър Сити. Най-притеснително е, че няма играчи, които се осмеляват да шутират от далечно разстояние, с което биха изненадали противника. В момента футболистите се опитват да реализират само когато са в наказателното поле на съперника”, сподели световният шампион.

И все пак той дава предимство на каталунците в предстоящото дерби с Реал Мадрид, което е в неделя.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти