Антирекорд по италиански

Антирекорд по италиански

Националният отбор на Италия за мъже е рекордьор по брой изяви в Световната лига, заедно с Бразилия, но никога не е претърпявал крах в турнира, както в тазгодишното издание.

Цифрите показват, че позиционирането на Италия в ранглистата на Световната лига през 2017 г. е най-лошото. Загубвайки от Канада с 3:1 в последния предварителен турнир, "адзурите" завършиха последни в група 1 със съотношение победи:загуби - 2:7, счупвайки предишния антирекорд, който те отбелязаха преди пет години, когато бяха на предпоследно място.

Фактът, че Италия е на второ място по брой златни медали в Световната лига (осем) показва колко голям на практика е провалът. Бразилия е единственият отбор с повече титли - девет, а в тазгодишната надпревара се класира за финалите, след като зае втората позиция (6 победи и 3 загуби).


 Италианците могат да бъдат щастливи, защото няма да има последствия за представянето им (според действащите правила последният отбор губи мястото си в група 1). Както стана ясно, ФИВБ ще промени формата за Световната лига през 2018 г. 

BGvolleyball.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти