Волейболните национали заработиха над 120 бона от Световната лига

Волейболните национали заработиха над 120 бона от Световната лига

Националите ни по волейбол, които взеха участие в двубоите от груповата фаза на Световната лига, ще си разделят малко над 120 хиляди лева. Това показва справка с премиите, които са гарантирани за играчите от страна на международната федерация FIVB. Според наредбата победата се равнява на 800 долара, а поражението – на 400 на човек. Това прави по $9600 за успех и по 4800 за загуба от двубой.
В деветте мача, които трикольорите изиграха през този сезон, те постигнаха 4 победи и 5 поражения. Това означава, че общо са заработили 62400 долара в рамките на три уикенда. Според фиксинга това прави малки над 121 хиляди лева.
Русия - България 2:3 
Лъвовете пропуснаха да увеличат значително тази сума. При успех над Аржентина в последния кръг нашите щяха да влязат във финалната шестица в Куритиба (4-9 юли). А това им гарантира минимум допълнителни 75 хиляди долара, колкото се полагат за пето и шесто място в крайното подреждане. Оттук до крайната победа парите скачат още по-драстично, като шампионът прибира 1 милион долара от наградния фонд.
Русия - България 2:3 
"Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти