Представиха новите екипи на националните отбори на България по волейбол (видео + галерия)

Днес на официална пресконференция в "Арена Армеец" бяха представени новите екипи на националните отбори на България по волейбол. През тази година националните ни гарнитури ще играят и тренират с екипировка на италианската компания Errea.

30 Пресконференция за представяне на новите екипи на националните отбори на България за мъже и жени

В ролите на модели се изявиха състезателките от националния ни отбор Вангелия Рачковска и Кристиана Петрова, както и волейболните ни национал Николай Николов, Тодор Скримов и Теодор Салпаров.

30 Пресконференция за представяне на новите екипи на националните отбори на България за мъже и жени

На събитието присъстваха и президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров, селекционерът на мъжкия ни национален отбор Силвано Пранди, тийм-мениджърът Стефан Чолаков, президентът на Errea Анджело Гандолфи и мениджърът на компанията Майкъл Крадък.

30 Пресконференция за представяне на новите екипи на националните отбори на България за мъже и жени

"Има две неща на този свят, които не обичам да правя - да пътувам и да давам интервюта. Но сега за мен беше удоволствие да приема поканата на Българската федерация по волейбол и да съм тук, в България. За семейна фирма като Errea е привилегия да работи с отбори в световния елит, каквито са мъжкият и женският национални отбори на България. Изключителен престиж е да работим с Българската федерация по волейбол. На европейското първенство през есента Errea облича 9 отбора при мъжете и жените. Много сме горди, че България е сред тях. Лично аз намирам и символика в това, че началото на нашето партньорсто идва точно след като миналата година България и Италия си сътрудничиха прекрасно и организираха световното първенство по волейбол за мъже на високо ниво. Тогава италианският национален отбор вече играеше с Errea, а сега вече и българският. И в тази символика също откривам причина да вярвам в успешното ни партньорство. Пожелавам много радости за българските национални отбори и феновете в България", заяви Анджело Гандолфи.

"Специални благодарности за Българската федерация по волейбол - работата ни с българските национални отбор е важен и вълнуващ проект. Прекрасно е да работим с толкова добри отбори от световната ранглиста като тези на България за мъже и жени", акцентира и мениджърът на Errea Майкъл Крадок.

"Партньорството ни вече работи отлично - момчетата от мъжкия отбор са много доволни от екипировката, сигурен съм, че е така и при жените. Сред позитивите за отбелязване е, че и от българска страна се включихме в изработването на дизайна на официалните екипи, след като от Errea ни потърсиха за обратна връзка. Така присъства и детайл, който се хареса на националите, а със сигурност ще се хареса и на феновете - вмъкването на лъва от герба на България. Новост е отпадането на червените екипи, след като направено проучване показа, че над 10 отбора използват този цвят. Целта е да имаме ясна идентичност на българските отбори", заяви тийм-мениджърът на мъжкия национален отбор Стефан Чолаков.

"Феновете ще имат възможност да си закупят официалните екипи, фланелки за свободното време и анцузи на националния отбор онлайн и в 25-те магазина на Sport Depot в страната. Планираме да организираме и редица от срещи за снимки и автографи на волейболни национали с фенове и най-вече с деца, защото това е част от общата ни мисия да запалваме все повече деца по прекрасния спорт волейбол", заяви изпълнителният директор на Sport Depot Красимир Цонов.

ГАЛЕРИЯ от представянето на екипите на националните отбори - ТУК!!!
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти