Ники Николов: Искам отново да играя на Олимпиада (видео)

Центърът на националния ни волейболен отбор Николай Николов си постави високи цели през това лято. Николов, който беше един от играчите, които представи новите екипи на волейболните отбор, заяви, че иска отново да играе на Олимпиада. Ето още какво сподели Ники Николов.

"Очакванията винаги са високи, лично и моите. Почти всички състезатели в националния отбор познаваме добре Силвано Пранди, защото сме работили не малко време, може би само от някои по-новите не толкова добре. Но като име, като резултати, които той е постигнал в своята кариера, са запознати доста добре".

"Целта е ясна, най-важното състезание е олимпийската квалификация, защото мечтата на всеки един играч е да бъде на Олимпийски игри. За някои от нас това вече е било факт, за други не. Ако трябва да говоря за себе си, бил съм веднъж и ми се иска да го повторя. Бразилия не е същият отбор, който беше преди 10-15 години. Шансовете да се класираме са реални. Можем да победим Бразилия във Варна".

"Най-важното сега е да използваме малкото време, което имаме за подготовка, по най-правилния начин, защото има момчета, които не са тренирали доста време, аз съм един от тях. Имах доста здравословни проблеми в последния си клуб, прибрах се в България, възстановявах се и в един доста дълъг период не съм тренирал. Моята лична цел е здрава работа, за да мога максимално бързо да вляза в някакъв ритъм и да помогна на отбора".

"През 2010 година, когато работих със Силвано, тогава се получи най-голямата промяна и трансформацията в моята игра, защото от него научих няколко много прости неща, които оказаха доста голям ефект върху представянето ми. Тогава бях и доста млад, но бях състезател, който бях доста уверен и спокоен на игрището, защото знаех много добре всички компоненти на играта и кога да бъдат изпълнени, защото Силвано ми даваше най-точните и най-правилните указания".

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти