Еди Хърн: Ей Джей е под натиск, хората искат да видят как нокаутира Пулев

Еди Хърн: Ей Джей е под натиск, хората искат да видят как нокаутира Пулев

Еди Хърн, промоутър на световния шампион на IBF, WBA, WBO и IBO в тежка категория Антъни Джошуа, призна, че има натиск върху неговия боксьор да постигне победа с нокаут в предстоящата задължителна защита срещу Кубрат Пулев. Преди два дни стана ясно, че мачът по всяка вероятност ще се състои на 20 юни, като се очаква официално потвърждение от щабовете на двамата боксьори.

През юни 2019 година британецът загуби сензационно поясите в мач с Анди Руис-младши, а с това и статута си на “непобедим”. По-късно Ей Джей взе реванш за това свое поражение със съдийско решение в Саудитска Арабия, но някои фенове не бяха доволни от представянето му заради липсата на нокаут. Апетитите на другите боксьори пък нараснаха, след като разбраха, че британецът може да бъде победен.

“Заради загубата от Анди Руиз-младши, сега има елемент на „той може да бъде победен“, заяви промоутърът на Джошуа пред “Скай Спортс”. “Ние видяхме Джошуа да губи - един удар в брадичката или отстрани на главата и всичко може да се случи, нали? По-лесно е да се каже, отколкото да се направи. Винаги има такъв страх в тежка категория”, добави Хърн.

“Пулeв има голяма активност. Тoй вeчe e нa възрacт, нo изглeждa дoбрe и e aктивeн. Ивaйлo Гoцeв e дългoгoдишeн негов съветник, приятeл и прoмoутър – заблуден не е подходящата дума, но той е толкова близък с Пулев, че вярва, че сега е техният момент, дошло е тяхното време. Заради онова, което видяха в битката с Анди Руис-младши, смятат, че могат да победят Джошуа.

Неговият промоутър Боб Аръм разправя на всички, че Пулев ще нокаутира Джошуа. Може би го прави тъй като е Боб Аръм. Той е такъв – вчера казва едно, днес казва друго. Този двубой ще е интересен. Струва ми се, че Джошуа - Пулев е наистина добър двубой. Двама едри боксьори от тежка категория, които наистина могат да удрят. Пулев има голям опит и добър боксов интелект. Мисля, че Джошуа ще се опита да направи нещо зрелищно. Той трябваше да се боксира по този начин срещу Руиз младши, защото нямаше право на грешка. Сега хората казват: “Искаме отново нокаути”. Натискът е върху Ей Джей да направи нокаут. Двама големи мъже, които ще си разменят тежки удари”, коментира Еди Хърн.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти