Два гола на Алонсо не се оказаха достатъчни и Челси пак не успя да победи Борнемут (видео)

Два гола на Алонсо не се оказаха достатъчни и Челси пак не успя да победи Борнемут (видео)

Челси не успя да победи Борнемут в трети пореден двубой, след като двата отбора направиха 2:2 на "Виталити Стейдиъм" в среща от 28-ия кръг на Премиър лийг. "Черешките" спечелиха предишните два мача срещу "сините от Лондон", а днес водеха с 2:1, но допуснаха изравняване пет минути преди края. Маркос Алонсо (33', 85') вкара и двете попадения за гостите. Испанецът откри резултата, но след това Борнемут изкова пълен обрат в рамките на три минути. Джеферсон Лерма (54') и Джошуа Кинг (57') направиха 2:1, преди Алонсо все пак да донесе точката на Челси.



Нейтън Аке, Люис Кук, Джеферсон Лерма и Райън Фрейзър започнаха за домакините. Франк Лампард направи две промени. Фикайо Томори и Педро Родригес стартираха за сметка на Антонио Рюдигер и Рос Баркли. На върха на атаката бе Оливие Жиру.

Домакините започнаха добре и в четвъртата минута можеха да поведат, след като Билинг засече центриране на Стейси отдясно, но ударът му попадна в обсега на Кабайеро, който спаси. Секунди по-късно пред Билинг се откри втора възможност. Халфът се пребори с Томори и излезе сам срещу Кабайеро, но изстрелът му, който бе от малък ъгъл, не попадна в целта.

В осмата минута  Рамсдейл трябваше да се намесва и го направи добре, спасявайки хубав удар от воле на Маунт. Веднага след това Борнемут създаде нова силна атака. Кинг проби по левия фланг, след което намери Калъм Уилсън в наказателното поле. Томори отново не се ориентира добре, което даде шанс на нападателя да стреля, но Кабайро, който бе излязъл напред, успя да плесне топката с ръка и така да предотврати опасността.
В 33-ата минута Рийс Джеймс центрира отдясно, а Жиру изпревари със сантиметри Аке, за да засече. Топката рикошира в гредата, след което Алонсо направи добавка от въздуха, разписвайки се във втори пореден мач в Премиър лийг.
След това попадение доминацията на гостите стана още по-осезаема, но те не успяха да увеличат аванса си до почивката.
В самото начало на втората част Жиру пропусна страхотна възможност да отбележи втори гол, след като получи добро подаване от Алсоно, но не успя да уцели вратата от няколко метра.
В 54-тата минута Лерма изравни, след като засече с глава центриране от корнер на Фрейзър. Ударът бе доста силен, но и Кабайеро не успя да се намеси добре.

Само три минути след това "черешките" направиха пълен обрат. Билинг намери Стейси отдясно, след което последният напредна и центрира към далечната греда. Кабайеро не успя да пресече и топката стигна до Кинг, който я прати в опразнената врата.

В 73-тата минута Батшуай вкара с първото си докосване, но попадението правилно бе отменено заради засада.
Челси все пак изравни резултата пет минути преди края, когато Рамсдейл изби силен удар от воле на Педро, но след това Алонсо направи добавка - 2:2.


В добавеното време Алонсо можеше дори да запише хеттрик, но не бе достатъчно точен след удар с глава.

 Челси остава на четвърто място с четири точки аванс пред Манчестър Юнайтед, който утре гостува на Евертън. Борнемут е точно над зоната на изпадащите.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти