Не победихме Бразилия, а сега ни чакат Франция, Сърбия, Словения...

България ще бъде в доста силна компания на предстоящата европейска олимпийска квалификация, която ще се проведе в началото на 2020 година. Това стана ясно след изиграването на всички мачове от междуконтиненталните квалификационни турнири за Токио 2020 при мъжетее, които бяха през изминалия уикенд.

"Лъвовете" изпуснаха страхотен шанс да вземат виза Олимпиадата в Токио 2020, след като  поведоха с 2:0, но в крайна сметка отстъпиха на олимпийския шампион от Рио 2016 Бразилия с 2:3 в решителен последен мач от Група А на квалификациите, игран тази вечер. Така България ще има още един шанс да се класира за Игрите, а именно от европейската олимпийска квалификация през януари 2020-а.

По регламент в нея ще участват първите 8 отбора от ранглистата на Европейската волейболна конфедерация (CEV), които все още не са взели визи за Олимпиадата. В случая 7 от тези 8 тима вече играха наа междуконтиненталните квалификационни турнири - Франция, Сърбия, Белгия, България, Холандия, Словения и Финландия, но не успяха да се класират, а 8-ият отбор трябва да бъде Естония. Ранглистата на CEV, обаче, ще се промени след края на Европейското първенство за мъже, което ще се проведе от 12-и до 29-и септември. Едва ли ще има големи размествания, но все пак ще трябва да се изчака края на Евроволей 2019, за да се разберат точно кои отбори ще участват в квалификацията.

8-те европейски отбора ще се борят за едно единствено място за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Все още не се знае какъв ще бъде формата на европейска олимпийска квалификация и къде ще се проведе. Единственото, което се знае е, че ще бъде през втората седмица на месец януари 2020-а.

75 България - Бразилия 2:3
Евентуалните отбори отбори за Европейската олимпийска квалификация за Токио 2020 при мъжете:

Франция

Сърбия

Белгия

БЪЛГАРИЯ

Холандия

Словения

Финландия

Естония

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти