Христо Бонев с тежка критика към националния отбор

Христо Бонев с тежка критика към националния отбор

Легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев разкритикува остро играчите на националния отбор за представянето им при загубата с 1:2 от Беларус в квалификация за Мондиал 2018. Според него голяма част от момчетата на Петър Хубчев са мислили повече за почивка, отколкото за изявите си на терена.

"Първо, искам да изразя задоволството си, че след дълги години мога да разговарям с вас за проблемите на българския футбол. Искам да се върна в предната квалификация, когато безапелационно победихме Холандия с 2:0. Всички бяхме щастливи и усмихнати. Прокрадваше се мисълта, че сме на прав път и че ни очаква нещо добро. Дойде моментът, в който ни приземиха. След завършването на шампионата искам да намеря причините за тяхната вяла игра. Мисля, че мисълта на играчите не беше в най-важния мач - този срещу Беларус като гости.

Повечето правеха планове къде ще почиват, как ще оползотворят времето до следващата подготовка. И това го показаха по време на самия мач", каза Бонев в предаването "Спортна треска" по БНТ.

"Ние нямахме идея как да победим Беларус. Играехме с едни пасове в ширина и именно заради това хората казват, че ние сме владеели топката. Но това не води до победа. Нямахме едно смислено нападение. Нямахме нито една изненада, така че някой да излезе да чиста позиция да вкара гол. От друга страна, играчите и Чорбаджийски не се съобразиха с един футболист, който имаше само сила и ръстови качества", каза още той.

Бонев сподели, че имайки предвид промените в тима на Беларус, националите ни или са подценили противника, или са надценили своите качества.

"Не може да покажеш срещу Холандия, която задоволи всички нас. Те превъзхождаха холандците във всяка една зона. Срещу Беларус дойде сигурно подценяване или надценяване на нашите възможности. Така се стигна до загуба, която ни приземи. Ние не сме смятали, че ще се класираме, имайки предвид Швеция, Холандия и Франция, които имат футбол на много по-високо ниво от нашето", продължи Христо Бонев, според когото Хубчев е повикал най-добрите играчи, с които разполагаме, но те са на едно средно ниво.

"Моето мнение е, че Петър Хубчев избира най-доброто, което има в момента българският футбол. Най-доброто за нашата черга. Но нашата черга не е скъп килим, а една средноевропейска черга. Футболистите трябва да дават много повече от това, което дават в момента, за да може да се изявяват по-добре на терена", допълни легендата на Локомотив (Пловдив).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти