При чудо България излиза срещу Португалия

При чудо България излиза срещу Португалия

Гол от дузпа в 87-ата минута на Жоао Филипе спаси отбора на Португалия до 19 години от поражение срещу Швеция в последния мач на тима от група "А" на Евро 2017 в Грузия.

Тимът на Елио Соуса първи си гарантира място на полуфиналите в турнира, като днес излезе срещу вече отпадналия състав на "трите корони". Изненадващо скандинавците водеха до 70-ата минута с 2:0, след като преди това бяха записали две поражения, а иберийците две победи. Голмайсторът на шведите Виктор Гьокерес, който се разписа в мачовете с Чехия и Грузия, отново бе точен. Нападателят даде аванс на своя отбор в 43-ата минута, когато откри с изстрел от 15 метра. Това попадение го изравни с лидера при стрелците Пиру от Холандия. Последният обаче вкара всичките си голове срещу Германия.

В 61-ата минута с първото си докосване Йеспер Карлсон удвои. Той влезе секунди по-рано на терена на стадион "Тенгиз Буржанадзе" в Гори, като даде надежда на тима си да запише историческа първа победа на този форум, след като шведите бяха пълни дебютанти.

Рафаел Лео в 70-ата минута и Фоао Филипе в 87-ата от дузпа обаче оставиха Португалия без загуба в турнира, а шведите без победа. Иберийците спечелиха групата с актив от седем точки, като излизат срещу втория в група "Б" на 12 юли в полуфинал.

Това може да бъде и тимът на България, който обаче трябва да сътвори истинско чудо, тъй като има нужда от победа с 4:0 над Холандия утре, а също така да се надява, че Англия ще победи Германия с две попадения.


ПОРТУГАЛИЯ - ШВЕЦИЯ 2:2
0:1 Гьокерес (43)
0:2 Карлсон (61)
1:2 Рафаел Лео (70)
2:2 Жоао Филипе (87-дузпа)

Крайно класиране група "А"

1. Португалия 7 точки, г-р 5:3
2. Чехия 6 точки, 5:3
3. Грузия 3 точки, 2:4
4. Швеция 1 точка, 4:6

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти