Емил Костадинов коментира участието на юношите на България на ЕП

Емил Костадинов коментира участието на юношите на България на ЕП

Членът на Изпълкома, отговарящ за детско-юношеския футбол в БФС Емил Костадинов бе гост в предаването „Домът на футбола“. Той говори за представянето на юношеските ни национали до 19 години на Европейското първенство в Грузия.

Там България записа първа точка и първи гол, но отпадна още в груповата фаза, където имаше за съперници отбори като Англия, Германия и Холандия.

„Този отбор стартира в много тежка предварителна група срещу Португалия и Дания, след това победихме и Франция. Момчетата и треньорът заслужават адмирации. Показаха израстване в последните години. На финалите имаше проблеми, но като цяло мисля, че се представиха добре“, коментира Костадинов.

Костадинов не скри учудването си от съдийството в първия мач срещу Англия, който България загуби с 0:2.

„Първият мач срещу Англия беше решаващ. Не бях виждал България да изпуска толкова положения. Най-вече ме разочарова съдийството в този мач. Това ще е е първият и последен път, в който говоря за съдийство. Не даде чиста гол и червен картон. С превъзходството, което имахме през първото полувреме, можеше да стигнем до равенство, дори и победа. Имахме проблеми, някои от момчетата не се представиха както трябва, прегоряха, но като цяло отборът заслужава адмирации. В този отбор има бъдеще.“

„Нямахме и толкова късмет. Без него не може. Нашата група беше много, много силна. Дано да им се обърне внимание в бъдеще. Имаме шестима, които могат да играят и в следващия цикъл. Това ще преценяват треньорите.“

„Предстои ми разговор с него със селекционера Ангел Стойков. Мисля, че той е треньор, който има бъдеще. Ще се радвам да остане при нас. Ще преценим на какъв пост.“

Костадинов говори още и за връзката на Българския футболен съюз с клубовете, като упрекна президентите им, че не винаги позволяват на играчите си да представляват националните гарнитури.

„Ние като футболен съюз, заедно с Министерството на младежта и спорта, подпомагаме школите на клубовете, плащаме лагери, плащаме съдийските такси, но ние сме дотук. Не можем да кажем,какво да работят във всеки клуб.“

„Ние сме помощен орган. Ако някой има нужда от нас, откликваме. Можем да даваме съвети, ако бъдат искани. Някои собственици мислят, че всичко започва от тях, а то не е така. Ако всички не работим заедно, всичко ще стане много трудно. Говорим за големите и малките клубове. Не можеш да си позволиш да не пуснеш един национален състезател да играе за родината си, ако няма причина за това. Не го разбирам. Не може да бъдеш реваншист към България, не мога да го разбера“, каза още Емил Костадинов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти