Гледай на живо

Какво е настроението в националния отбор по ръгби на България преди сблъсъка със Сърбия

Викторио Павлов подаде оставка след резила

Викторио Павлов подаде оставка след резила

Селекционерът на юношеския националния отбор  на България Викторио Павлов подаде оставка след загубата с 0:3 от Ейре във Велико Търново. Това бе второ тежко поражение в квалифакциите за Евро 2018 за "трикольорите", след като на старта отстъпиха и пред Украйна със същия резултат. По този начин отборът ни се прости с шансовете за класиране на първенството.
 
“Ирландците спечелиха, защото са по-добри. Надиграха ни по всички показатели, не само физически. Това са възможностите на нашите момчета. За жалост оставаме си в българската действителност. Виждаме, че сме далеч от истинския футбол“, започна Павлов.
 
„Отстъпваме във всичко, не само физически – технически, тактически. Най-лесно е сега да търсим причините. Главната причина съм аз. Този отбор в последно време е поставен под огромно напрежение. Постоянно се говори против него, треньорът не бил за тази възраст. Ще ги успокоя всички, че аз си тръгвам след третия мач. Отборът ще продължи да се готви при друг треньор. Аз не съм човек, който се предава, но при такова напрежение... Децата губят увереност, нямат самочувствие. Постоянно ги плюят по медиите. Треньорът бил слаб. ОК, треньорът е слаб, признавам си. Затова аз си тръгвам, оставям децата да изиграят третия мач за себе си“, продължи селекционерът.
 
„Казах им в съблекалнята, че днес им показаха как се играе футбол, че сме много далеч от истинския футбол. В националните отбори треньорите разполагат с 10 дни. За 10 дни ние не можем да направим чудеса. Независимо дали ще съм аз, Антони Здравков или Петър Хубчев. За 10 дни не можем, които и да са футболистите. Явно нещата идват отдолу и не можем да поправим грешките толкова бързо, но вината е изцяло моя и аз си я понасям. Не можах да накарам момчетата да повярват в себе си“.
 
„За жалост отстъпваме във всичко и това се вижда на терена. За жалост децата ни растат в такива времена. Не можем да създадем ситуация, не можем да се надборваме, не можем да се надиграваме, да се надтичваме. Тази подготовка аз за 10 дни не мога да я направя, но пак казвам, аз съм главният виновник отборът да изглежда по този начин. Приемам критиките, но нека оставим децата в последния мач да играят за себе си. Сега този национален отбор приключва, отпадаме, но аз се надявам нататък, когато тези момчета влязат в другата възраст, да докажат, че аз съм бил проблемът“, завърши Павлов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти