Голям резил за България (U17) в последния мач на Викторио Павлов

Голям резил за България (U17) в последния мач на Викторио Павлов

Юношеският национален отбор на България до 17 години стана за резил, след като записа трета поредна загуба в квалификационната група 11 за Евро 2018 в Англия. Селекцията на Викторио Павлов отстъпи с 1:2 от аутсайдера Азербайджан на стадион “Локомотив” в Горна Оряховица, като остана на последното място без спечелена точка и голова разлика 1:8. Младите "лъвове" търсеха задължителна победа, за да изпратят своя селекционер подобаващо, след като той обяви, че си подава оставката преди този мач. Преди това тимът ни отстъпи с 0:3 от Украйна на "Ивайло" и с 0:3 от Ейре.

Родните таланти излязоха срещу отбор, който бе допуснал две тежки загуби в първите два мача и общо 12 гола във вратата си. Азерите отстъпиха с 0:6 от Ейре и 1:6 от Украйна, а днешната среща бе спор за третото място. Капитанът на азерите Вализада се разписа в 18-ата минута. Владимир Николов изравни с глава 45-ата минута, а в последната секунда на мача Вализада матира младите "лъвове".

Момчета на Павлов тръгнаха смело да търсят победата от първите минути, а в петата минута Хамуд удари горната гредата от фаул. В 18-ата минута центриране отляво хвана неподготвено защитата на България и капитанът Вализада откри. До края на първата част Минчев пропусна първо с глава от няколко метра, когато прати топката над горната греда, а след това не уцели вратата, след като преодоля стража на гостите и под ъгъл прати топката от външната страна на мрежата.

На почивката България направи две промени: Чипев и Николов се появиха на терена, като последният изравни в 45-ата минута. Играчът на Септември прати топката в мрежата след хубав удар с глава. Това бе и първи гол за родната формация в тези квалификации. Младите ни футболисти започнаха да вярват в обрата, но най-чистата позиция бе пред Марио Усков, който изби в корнер с помощта на бранителите пред него.

След няколко лоши удара се стигна до 78-ата минута. Тогава Чипев излезе на отлична позиция, но вместо да подаде на двама свои съотборници стреля, но не го направи добре и топката мина покрай лявата греда на Азербайджан.

Хвърлени в атака да търсят победата, в последните секунди се случи неочакваното. Капитанът на гостите Вализада отново се разписа и матира България, като прати тима на Павлов на последното четвърто място в групата, при това в квалификация, където липсват големи фаворити и талантите ни бяха домакини.

Този отбор има добри футболисти, но след създалото се напрежение през последните месеци около тима, се стигна до този провал. Павлов си отива, а скоро се очаква БФС да обяви неговия заместник, който ще трябва да изгради отбор за по-добро представяне след година-две.

БЪЛГАРИЯ - АЗЕРБАЙДЖАН 1:2
0:1 Вализада (18)
1:1 Николов (45)
1:2 Вализада (80)

България: 12. Усков, 3. Земярски, 4. Папазов, 5. Бауренски, 6. Вергиев, 7. Хамуд (40-8.Николов), 13. Янакиев, 15. Балинов, 17. Петков (57-9.Иван Василев), 18. Бабалиев (40-22.Чипев), 21. Минчев

Азербайджан: 12. Султанов, 3. Мамадов, 4. Омаров, 5. Ибрагимов, 8. Адбуладзе, 10. Вализада, 13. Мухарамов, 14. Мурадов, 15. Рзаев, 17. Асгаров, 20. Зулфугарли

Всички мачове в групата

10 октомври
Ейре - Азербайджан 6:0
БЪЛГАРИЯ  - Украйна 0:3 - тук
13 октомври
Украйна - Азербайджан 6:1
Ейре - БЪЛГАРИЯ 3:0 - тук
16 октомври
Украйна - Ейре 1:3
Азербайджан - БЪЛГАРИЯ 2:1

Група 11

1. Ейре -  3 мача, 9 точки, 12:1 голова-разлика - продължава напред
2. Украйна - 3 мача, 6 точки, 10:4 голова-разлика - продължава напред
3. Азербайджан - 3 мача, 3 точки, 3:13 голова-разлика - отпада
4. БЪЛГАРИЯ - 3 мача, 0 точки, 1:8 голова-разлика - отпада

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички