Суперталантът на световния футбол осигури победа на Англия над силна България (видео+галерия)

Суперталантът на световния футбол осигури победа на Англия над силна България (видео+галерия)

Юношите на България до 19 години изиграха силен мач срещу Англия, но в крайна сметка загубиха с 0:1 последния си мач от първия квалификационен кръг за Евро 2018 във Финландия, който ни остави на второ място в групата след тима на Трите лъва.

Единственото попадение в двубоя, който се игра на стадион "Трейс арена" в Стара Загора, вкара суперталантът на Англия и световния футбол Джейдън Санчо още в 11-ата минута. 17-годишният голмайстор преди две седмици стана световен шампион с тима на Англия до 17 години и попадна в идеалната 11-ка на турнира. През лятото пък Манчестър Сити го продаде за 8 млн. паунда на Борусия (Дортмунд), където вече записа два мача за първия тим.

България U19 - Англия U19@@@

Въпреки поражението българските лъвове продължават напред към Елитния кръг, тъй като по регламент за следващия етап на квалификациите се класират първите два отбора в групата. На трето място остана Исландия, а четвърти - Фарьорските острови.

Като цяло англичаните създадоха повече положения и заслужено спечелиха, но и нашите футболисти имаха шанс да отбележат.

България можеше да открие резултата още в 3-ата миунта, когато Иван Тилев стреля перфектно от фаул, но нацели напречната греда. Това обаче сториха англичаните в 11-ата минута, когато Стърлинг надбяга бранител в бяло по дясното крило и центрира към Джейдън Санчо. Томбак закъсня да го покрие и играчът на Борусия Дортмунд вкара с глава на празна врата - 1:0 за Англия.

България U19 - Англия U19@@@

Лъвчетата опитаха да върнат попадението бързо, но шут на Калоян Кръстев в 14-ата минута попадна в ръцете на Балкомб. Добрата игра на нашите продължи и в 25-ата минута отново организирахме опасна атака. Томбак осъществи отличен пробив отдясно и изпрати добре топката в празното пространство на 7-8 метра пред голлинията, но малко не достигна на български футболист да стреля към английската врата, тъй като защитник на гостите се хвърли самоотвержено на шпагат и успя да изчисти.

Англичаните отговориха с голово положение в 32-ата минута. Нкетиа центрира отляво към Маунт, който шутира от малък ъгъл, но Шейтанов се хвърли самоотвержено и предотврати второ попадение. Две минути преди края на първата част и напречната греда спаси футболистите на Ангел Стойков да не получат втори гол, когато Ембълтън нацели напречната греда с шут от 4-5 метра.

Втората част започна с натиск на България. Трикольорите имаха на два пъти шанс да изравят, но опасни удари отблизо на Станислав Иванов и Калоян Кръстев бяха блокирани.

България U19 - Англия U19@@@

В 57-ата минута нашите момчета претендираха за дузпа за задържане на Тони Иванов в наказателното поле, но реферът остана безмълвен.

В 63-ата минута Санчо изведе Таймън, който шутира фронтално от границата на наказателното поле, но над напречната греда. Само 180 секунди по-късно резервата Брирътън излезе очи в очи срещу Шейтанов, но стреля в аут. Последваха още няколко опасни английски атаки, които за наш късмет не завършиха с попадение.

В тези минути в игра се появи и друг английски талант, за когото бе платена значителна сума през лятото. Става въпрос за халфа Адениран, за когото Евертън даде 4 млн. паунда.

Така се стигна до 77-ата минута, в която Иван Тилев стреля от фаул почти от аутлинията, но малко не му достигна да уцели далечния ъгъл на английската врата.

В 89-ата минута българският тим разигра добре топката, след което последва центриране отдясно към Калоян Кръстев, но то дойде малко високо и таранът на Славия не успя да вкара в празната врата, а стреля над напречната греда.

България U19 - Англия U19@@@

Поражението ни остави на второ място в групата, което също ни дава право на участие в Елитния кръг, а жребият за него ще се тегли на 6 декември. За Евро 2018 ще се класират победителите от седемте новосформирани групи и домакинът Финландия.

БЪЛГАРИЯ (U19) - АНГЛИЯ (U19) 0:1

0:1
Джейдън Санчо 11

Стартови състави:

България (4-3-3):
1. Шейтанов, 2. Христов, 3. Томбак, 5. Бастунов, 10. Тилев, 11. Кабов (46-Тони Иванов), 14. Янков (46- Илия Груев), 16. Турицов (74-Кирил Николов), 17. Костадинов, 19. С. Иванов, 9. Кръстев
Ст. треньор:
Ангел Стойков

Англия (4-2-3-1):
13. Балкомб, 2. Джеймс, 6. Чалоба, 9. Нкетиа (58-Брирътън), 10. Ембълтън (58-Уилък), 11. Санчо, 12. Стърлинг, 14. Маунт, 18. Таймън, 19. Таверниър (70-Адениран), 20. Фийни
Ст. треньор:
Пол Симпсън

Крайно класиране в група 8:
1. Англия 9 т.
2. България 6 т.
3. Исландия 3 т.
4. Фар. о-ви 0 т.

снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички