България ще играе на Евро 2018 по футзал за спортисти с увреден слух

България ще играе на Евро 2018 по футзал за спортисти с увреден слух

В европейска квалификация по футзал в Тел Авив вчера националният ни отбор за спортисти с увреден слух спечели битката за първото място и вече е сигурен участник на Евро 2018 в Тампере (Финландия).
Нашите играчи постигнаха два забележителни успеха над Холандия с 6:1 и Шотландия с 9:0, като доказаха, че на предстоящия голям форум след половин година няма да бъдат аутсайдери и ще се борят за медал от континенталния шампионат за глухи.

“Това, което направиха момчетата е истински подвиг. Радостта ни е огромна, защото дойдохме, за да спечелим квота за Европейското първенство, а станахме победители в групата. Невероятният труд и воля, които положиха състезателите, даде резултат и вече сме част от елита на футзала при спортистите с увреден слух. В залата дойдоха много наши сънародници, начело с посланика ни в Република Израел г-н Димитър Михайлов и консула г-н Ивелин Стефанов. Благодаря им за оказаната подкрепа и отношение”, каза по телефона Николай Бозев - изпълнителен директор на спортната федерация на глухите в България.

Треньори на тима ни са Христо Петков и Пламен Петков, които са играещи наставници, а от една година водят тренировъчните занимания и подготовката на националите.

Цялата ни група се прибира от Израел през Истанбул тази вечер, като в следващите дни се очаква да бъде дадена и пресконференция с подробности за големия успех.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти