Вече е ясен жребият за квалификациите за Евро 2019 по футбол за девойки до 17 г. в България

Вече е ясен жребият за квалификациите за Евро 2019 по футбол за девойки до 17 г. в България

Жребият за определянето на групите на първия квалификационен кръг за класиране на Европейското първенство за девойки до 17 години през 2019 година беше изтеглен в централата на УЕФА в Нион. Както е известно България ще бъде домакин на турнира, а основните градове партньори на БФС са Варна и Бургас.  Българският национален отбор за девойки до 17 години печели правото на участие, тъй като е представител на страната-домакин на турнира.

Жребият беше изтеглен от норвежката Рике Нигард, която беше капитан на своята страна по време на финалите миналия сезон. Нигард получи награда за феърплей от председателя на Комисията по женски футбол на УЕФА Ане Рей.

В същото време станаха ясни съперниците на националния отбор за девойки до 19 години в първия квалификационен кръг за класиране на Европейското първенство през 2019 година в Шотландия. България ще изправи срещу отборите на Португалия, Италия и Румъния.

Всички групи на първия квалификационен кръг за класиране на Евро 2019 в България:
Група 1: Чехия, Дания, Украйна, Фарьорски острови
Група 2: Норвегия, Русия, Хърватска, Израел
Група 3: Италия, Финландия, Румъния, Черна гора
Група 4: Шотландия, Полша, Словакия, Литва
Група 5: Англия,а Исландия, Азербайджан, Молдова
Група 6: Белгия, Португалия, Турция, Андора
Група 7: Ирландия, Сърбия, Уелс, Албания
Група 8: Aвстрия, Беларус, Словения, Естония
Група 9: Швейцария, Гърция, Северна Ирландия, Казахстан
Група 10: Франция, Унгария, Босна и Херцеговина, Македония
Група 11: Холандия, Швеция, Латвия, Грузия

* Първите два отбора от всяка група и двата най-добре класирани трети се класират за участие в Елитния квалификационен кръг. Към тези отбори директно се присъединяват Испания и Франция. Седем отбора от Елитния квалификационен кръг и България ще участват на Евро 2019.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти