Петев каза каква е рецептата за силен национален отбор на България (видео)

Петев каза каква е рецептата за силен национален отбор на България (видео)

Новият наставник на кипърския гранд Омония Ивайло Петев коментира назначението си, а също така и изказа мнение относно процесите в българския футбол. Според него, за да разполагаме със силен национален отбор, трябва имаме силно клубно първенство, в което да се обиграват българи, след което те да се трансферират в чужбина.

“Няма време за почивка. Гледах доста нови футболисти. Омония е най-големият, най-популярният отбор в Кипър. През последните 5-6 години, според мен, правят една и съща грешка. Не успяват да постигнат резултатите, които феновете очакват. Трудна е ситуацията, но съм сигурен, че ще успеем да намерим правилния път.

Минимума е да успеем да влезем в първите 6, но за мен и всички, които обичат Омония, целта е Лига Европа. Изоставаме доста точки, но ще направим всичко възможно. Колкото и нескромно да звучи, това е една много трудна лига, с едно 6-7 отбора с много големи бюджети, с добри футболисти.

Надявам се Михайлов да допринесе с присъствието си за добрите резултати на Омония”, каза Петев пред Sportal.bg, след което говори и за българския футбол.

“Надявам се през следващата година българското първенство да е още по-оспорвано и трудно. Аз съм най-големият фен на националния отбор. Доста са комплексни нещата. Националният отбор е шапката на родния футбол. Много неща рябва да се подобрят. Не искам да се повтарям, хората ги знаят и могат да разчетат между редовете какво искам да кажа. За да имаме национален отбор, трябва да имаме добро клубно първенство, в което да играят българи. Да играят, да се утвърдят и да се продадат в чужбина. За съжаление това нещо го няма.

С цялото си сърце желая успех на националния отбор и да постигне целите, които си е поставил”, допълни бившият селекционер на “трикольорите”.

снимка: Иван Йочев, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти