Ивелин Попов пред Sportal.bg: Петър Хубчев промени много неща (видео)

Ивелин Попов пред Sportal.bg: Петър Хубчев промени много неща (видео)

Нападателят на националния отбор и руския гранд Спартак (Москва) - Ивелин Попов, заяви пред Sportal.bg и Sportal TV, че Петър Хубчев е променил много неща. Опитният футболист добави, че има добър колектив в тима.

"Винаги съм мечтал да бъда в националния отбор и се радвам, че държа едно ниво, което ми позволява да бъда постоянно в националния отбор. Надявам се да продължи още дълги години. При Петър Хубчев съм играл на 3-4 различни позиции. Не ми е проблем. Напротив. Аз много се радвам, когато могат да ме използват на различни позиции, защото виждат в мое лице човек, който може да се справи с това", заяви Попов.

Попето призна, че в миналото националите са мислили постоянно за евентуалните критики, които биха получили след негативен резултат, но вече не го правят, поради присъствието на Хубчев.

"Мислили сме. В откровен разговор с Петър Хубчев съм го казвал това директно. Едно време наистина беше така. Но с появата на Хубчев като че ли малко той взе на своите плещи и напрежението и лошите писаници. Абсолютно всички видяхме и се убедихме, че не сме световна сила. Ние сме един нормален, на средно ниво национален отбор, който с повече работа, с повече дисциплина на терена и с повече хъс може да побеждава и силните.", категоричен бе капитанът на "лъвовете".
 България - Швеция@@@"Холандия и преди сме ги побеждавали - 2012 година при Любо Пенев в контрола. С Холандия - 2:0 победихме, но през повечето време бяхме в защита. Доста трудно беше. Докато с Швеция мача беше може би най-добрият на националния отбор през последните 5-6 години . С атаки, с връщане в мача, с голове, със спасени дузпи. Невероятен мач беше. На нас ни дава малко самочувствие, защото видяхме, че във всеки един от мачовете, както сме излязли да играем, почти винаги сме хващали неподготвени другите отбори. Това е благодарение на Петър Хубчев и неговия екип, защото винаги ни запознават най-добре със силните и слабите страни на съперника. Ние им вярваме и когато ни кажат, че искат да правим това и това, нещата се получават. И тези две победи (б.а. Холандия и Швеция) така ги постигнахме."

Според него отношенията между футболистите в националния тим към момента са на най-добро ниво от периода, в който съставът бе ръководен от Любослав Пенев.

"При Любо Пенев също имаше добър колектив. При последните треньори това може би е най-доброто. Няма някакви звезди, които да витаят в облаците, да мислят, че са супер футболисти. Ние сме футболисти на средно ниво. Няма такива звездоманщини. Няма интрижки, групички."
 България - Швеция@@@Попов коментира и дните, когато Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров бяха големите звезди на националния отбор. Халфът на Спартак (Москва) е на мнение, че в днешно време наличието на изявени личости в един отбор невинаги е предпоставка за успех.

"Донякъде ние по-младите покрай тях успяхме да понатрупаме самочувствие и да израснем, като футболисти. Да видим как футболисти, които играят извън България, да ни покажат и начин на тренировка и професионализъм. Но времената се промениха. Всичко си е до човек. Той може да е звезда, но да не ходи като световен шампион."

Ивелин Попов добави също, че българският футболен фен трудно може да бъде реалист в очакванията си към националния тим.

"Трябва да бъдем реалисти, но е много трудно. Нашият манталитет не е такъв. В Англия пляскат на спечелен тъч, на аут, на шпагат. Тук просто не сме свикнали така. Нашият манталитет не може да бъде, като в Англия или Германия. Няма как. Ние сме балканска държава и при нас е доста трудно. Голяма част от феновете виждат реално какво е нивото на футбола, на футболистите и на държавата, и може би гледат реално на нещата."

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти