Десподов e №1 според феновете

Десподов e №1 според феновете

Крилото на ЦСКА-София Кирил Десподов бе избран за най-добър футболист на България за 2017 година в допитване сред феновете. То бе организирано на фейсбук страницата на националния отбор и включваше всички играчи, получавали повиквателни за селекцията ни през изминалата година.

Битката за първото място се превърна в задочен спор между Левски и ЦСКА-София. 21-годишният Десподов събра 2481 гласа от всички 6649 гласували или 37,3% от вота. Така той изпревари вратаря на Левски Божидар Митрев, който остана с 1855 вота или 28%. Интересното е, че дълго време той водеше в анкетата и се очертаваше да победи два часа преди нейния край - петък срещу събота в полунощ. В заключителните 120 минути от допитването обаче Десподов получи ударна подкрепа и в крайна сметка остави далеч зад себе си Митрев.

На третата позиция феновете наредиха Тодор Неделев от Ботев (Пловдив). Неговият резултат обаче бе доста скромен - точно 500 гласа или 8% от гласувалите. В топ 10 попадна още един играч, който през есента игра за ЦСКА-София - Антон Недялков. Продаденият наскоро в Далас бранител зае 7-ата позиция със 164 гласа. Места в десетката заеха още Георги Костадинов (304 гласа), Ивелин Попов (277 гласа), Мартин Камбуров (216 гласа), Спас Делев (150 гласа), Ивайло Чочев (100 гласа) и Лъчезар Балтанов (86 гласа).

Десподов ще получи наградата си днес по време на церемонията за Футболист на годината във Военния клуб. Много е вероятно крилото на ЦСКА-София да получи и приза за най-прогресиращ млад играч. 2017 година бе най-добрата в кариерата му. Той реализира 15 гола, от които 13 за “армейците” и 2 в евроквалификациите на младежкия национален отбор. Десподов завърши годината, разписвайки се в 5 поредни срещи. Със своя гол срещу Лудогорец той оформи крайното 2:1 и класира ЦСКА-София на 1/2-финал за Купата на България.

“Тема спорт”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти