У кого е фланелката на Жинола от "Парк де Пренс"? (видео)

У кого е фланелката на Жинола от "Парк де Пренс"? (видео)

Бившият десен защитник на България Емил Кременлиев е човекът, сменил фланелката си с тази на Давид Жинола на "Парк де Пренс" през 1993 година. Припомняме, че френският нападател прати неадресирана топка по посока на нашето наказателно поле, тя бе поета от Кременлиев, който сложи началото на последната ни атака в решаващия мач. Секунди след това Любослав Пенев намери Емил Костадинов, който екзекутира "петлите".

"Този гол осъвсем не е случаен. Гледайте го и ще видите, че всичко е комбинация, изпълнявахме система. Ако не беше така, щях да изритам силно напред топката в половината на Франция и там - каквото стане. Това би било нормално, защото беше последната минута, но аз дори не си помислих да шутирам силно напред. Подадох на Краси Балъков, който също не тръгна да търси случайността, а пусна към Любо Пенев. Оттам Любо видя включващия се Емил и му хвърли страхотен пас", спомни си Кременлиев в предаването "От дузпа в тъч" на Sportal.bg.

"След края отидох до Давид Жинола, той се държеше за лицето и не знаеше къде се намира. Попитах го на английски дали иска да си сменим фланелките. Той свали неговата, дори не ме погледна и тръгна да се прибира. Аз му подадох моята, но той въобще не ме забеляза. Така останах с две фланелки от този мач в Париж. След това подарих фланелката на Жинола на човека, който ми помогна за трансфера от Славия в Левски. Андрей Желязков тогава беше директор при "сините" и нямаше как да идва в "Овча купел" на тренировките на Славия. Моят приятел имаше заведение наблизо и идваше да ми казва, че Жужо ме чака за разговори. Оставаха ми шест месеца от договора със Славия. Иначе съм си славист! Винаги за Славия! Това е Майка Славия", добави с усмивка Емо.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти