Любомир Божанков е новият национален селекционер на родените през 2003 г.

Любомир Божанков е новият национален селекционер на родените през 2003 г.

Един от младите и перспективни специалисти в детско-юношеския футбол Любомир Божанков беше утвърден от Изпъкома на БФС за национален селекционер на родените след 1 януари 2003 г. (за момента U15).Назначението е след предложение на Комисията по детско-юношески футбол и на Емил Костадинов, който отговаря за юношеските национални отбори в ръководния орган.

Набор 2003 ще играе първи кръг евроквалификации като U17 през есента на 2019 година, а предстои да бъдат обявени лагери и контроли. Този набор все още не е събиран на лагери, като момчетата са тренирали в два регионални центъра. Правени са сборни отбори на Източна България с тренировки във Варна и на Западна България с тренировки в София.

Божанков, който работеше в школите на Славия и ДИТ, е избран в конкуренцията и на други претенденти за поста. 40-годишният син на легендарния треньор по баскетбол Стоян Божанков е играл като полузащитник в родния си клуб Славия, а също така в Пирин, Хасково, Берое, Нафтекс, Родопа (Смолян), Академик (София) и Видима-Раковски (Севлиево).

БФС избра днес екипите на националния отбор по футбол (мъже), с които избраниците на Петър Хубчев ще участват в мачовете в Лигата на нациите през тази есен. Същата екипировка като разцветка и кройка ще се използва и в квалификациите за Европейското първенство през 2020-а година. Моделите ще бъдат публикувани на сайта на БФС и ще могат на по-късен етап да се намерят в официалния фен-магазин.

Изпълнителният комитет днес прие Годишният счетоводен отчет на централата, който е извършен от външен одитор. БФС обяви финансовия баланс на централата още на първото заседание на изпълкома след Конгреса.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти